Ananasový dort

Opět jeden z netradičních,ale výborných dortů. Ananasový dort není těžký na přípravu a zchladí v parných letních dnech, ale neméně se také hodí jako potěšení pro nějakého oslavence. 🙂

Ingredience:
ananasové plátky 1 malá konzerva
mletá želatina 1 balíček
ananasový džus 300 ml
cukrářský piškot 1 balíček
smetana ke šlehání 400 ml
ztužovač šlehačky 1/2 balíčku
ricotta 500 g
práškový cukr 2 – 3 lžíce
nastrouhaná hořká čokoláda 1 lžíce
žluté potravinářské barvivo špetka
lístky meduňky na ozdobení
Postup
Ananasové plátky v konzervě scedíme, šťávu zachytíme. Nasypeme do ní želatinu, promícháme a necháme nabobtnat. K nabobtnané želatině přilijeme 100 ml džusu a v horké vodní lázni ji za častého míchání rozpustíme.

Příprava ricottový krém: 200 ml dobře vychlazené smetany vyšleháme dotuha. Šlehačku po částech smícháme s ricottou a práškovým cukrem.

Trochu rozpuštěné želatiny si odebereme do misky a vmícháme do ní špetku potravinářského barviva. Velkou formu na biskupský chlebíček vyložíme mikrotenovou fólií. Nalijeme do ní tenkou vrstvu barvené želatiny a necháme ztuhnout. Na ztuhlou želatinu poklademe plátky ananasu. Přelijeme jejich trochou želatiny a necháme ztuhnout.

Do zbývající želatiny po částech vmícháme ricottový krém, část odebereme a natřeme na želatinovou vrstvu. Na ni poklademe piškoty namočené v ananasovém džusu. Ty opět potřeme vrstvou ricottového krému. Na ni poklademe plátky ananasu, které potřeme zbytkem krému. Jako poslední poklademe vrstvu piškotů namočených v džusu. Moučník překryjeme fólií, případně jej můžeme mírně zatížit a odložíme do chladu.

Zbytek smetany na šlehání vyšleháme se ztužovačem. Ztuhlý moučník vyklopíme a odstraníme fólii. Povrch ozdobíme šlehačkou, kterou posypeme nastrouhanou čokoládou a lístky meduňky.

[print_gllr id=802]

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient