Jednoduché tiramisu

Výborné jednoduché tiramisu pro všechny, kteří nemají příliš času na přípravu a chtějí potěšit návštěvu.

Ingredience:
cukrářské piškoty 200 g
mascarpone 250 g
třtinový cukr 50 g
rum
vejce 3 ks
káva 1 hrnek
kakaový prášek
lentilky
Postup
Oddělte vejce na bílky a žloutky. Ve šlehači rozšlehejte bílky a 25 g cukru do ztuhnutí.

V jiné misce rozšlehejte žloutky a zbytek cukru (25 g). Vznikne nám krém, do kterého přidáme Mascarpone a opět pusťte šlehač.

Do rozšlehaného žloutku s Mascarpone opatrně vmíchejte bílek. Připravte hrneček s kafem a rumem + 1 lžíci cukru (rumu podle chuti).

Dlouhé piškoty namáčíme v kafi s rumem a vykládáme jimi mísu/dortovou formu. Když máme hotovou jednu vrstvu piškotů, přidáme na piškoty polovinu krémové směsi. Poté postup ještě jednou opakujeme.

Hořejšek (vrstvu krému dohladka rozetřeného) posypte kakaem a lentilkami. Nechte nejlépe přes noc vychladit v lednici do druhého dne.

[print_gllr id=2348]
Zdroj zde

1 názor na “Jednoduché tiramisu”

  1. Panebože, proč tam máte ty lentilky? Nejen, že se k tiramisu absolutně nehodí vzhledem a chuťově, ale budou prudit i tím, že mají tvrdou konzistenci a jinak celé tiramisu je vláčné a měkké. Vemte rozum do hrsti a na lentilky se vážně vykašlete.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient