Jogurtový cappuccino dort

Poměrně netradiční jogurtový cappuccino dort z velice tradičních surovin. Spojení těchto chutí Vás omámí!

Ingredience:
kávový jogurt (330 g) 1 kelímek
instatní káva 3 lžičky
plátková želatina 1 balíček
zakysaná smetana 2 kelímky
polohrubá mouka 150 g
cukr krupice 150 g
vejce 1 ks
prášek do pečiva 1 lžička
kakao 2 lžíce
máslo 120 g
moučkový cukr 2 lžíce
smetana ke šlehání
Postup
PŘIPRAVÍME TĚSTO – mouku, cukr krupici, 1 kelímek kysané smetany, lžičku prášku do pečiva, změklé máslo, kakao a vejce ušleháme do hladkého těsta (pokud by bylo těsto příliš hutné, přilijeme trochu mléka). Podle dna dortové formy si obkreslíme kruh na pečícím papíru. Sestavíme formu, dno vyložíme kruhem z peč. papíru. Vnitřní okraje formy vymažeme, vysypeme polohrubou moukou. Vlijeme těsto a pečeme ve vyhřáté troubě. Upečený korpus poznáme tak, že se těsto po vpichu špejlí nelepí. Korpus necháme vychladit. Poté ho vyjmeme, boční formu omyjeme od mouky, osušíme a znovu nasadíme na dno formy s korpusem.

UŠLEHÁME SMETANU s instantní kávou. Dáme chladit do lednice. V míse vymícháme velký kávový jogurt (popřípadě 2-3 malé) s kysanou smetanou, přimícháme ušlehanou smetanu a moučkový cukr (dle chuti). Dáme chladit.

PŘIPRAVÍME SI ŽELATINU – do malého hrnce dáme 6 lžic mléka. Přidáme plátky želatiny (všechny z balíčku), aby byly ponořené. Necháme asi 10 minut nabobtnat. Poté zahřejeme na plotně, jen asi cca 3 minuty (nesmí vařit!) než se želatina zcela rozpustí. Ihned přidáme 2 lžíce připraveného jogurtového krému a zamícháme. Nyní želatinu vlijeme do mísy s jogurtovým krémem a pořádně (!) vymícháme. Okamžitě krém nalejeme do formy na korpus. Povrch uhladíme a vložíme do lednice.

Necháme tuhnout nejlépe přes noc.

[print_gllr id=2008]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient