Obrácený jablečný koláč

Výborný jablečný koláč jako jej známe, ale jen trochu obrácený. Pochutnají si na něm všichni milovníci těchto pochutin.

Náplň:
citron
rozehřáté máslo 2 lžíce
mletá skořice
plátky jablek 2 hrnky
muškátový oříšek
cukr 1/2 hrnku
Těsto:
sůl špetka
mléko 1/4 hrnku
cukr 1/4 hrnku
prášek do pečiva 1 lžička
vejce 2 ks
rozehřáté máslo 1 lžíce
hladká mouka 1 hrnek
Postup
Formu o průměru 20 – 23 cm vymažeme tukem. Jablka očistíme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Odebereme požadované množství.

Na dno hezky naaranžujeme plátky jablek, po vyklopení totiž budou navrchu. Jablka posypeme 1/2 šálkem cukru, citronovou kůrou, skořicí, muškátem a pokapeme citronovou šťávou. Než jablka zalijeme těstem, poprášíme je moukou a přelijeme rozehřátým máslem.

Ušleháme vejce, až jsou nadýchaná. Vmícháme zbytek másla a mléko. Směs nalijeme do směsi mouky, zbytku cukru, soli a prášku do pečiva. Lehce spojíme. Vzniklým těstem zalijeme jablka v koláčové formě.

Obrácený jablečný koláč pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 30 – 40 minut.

Upečený obrácený jablečný koláč přiklopíme talířem a obrátíme jej. Koláč ozdobíme podle fantazie a můžeme podávat.

[print_gllr id=2328]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient