Piškotový řez s medovými jablky

Velice jednoduchý piškotový řez s medovými jablky. Perfektní moučník na nedělní odpoledne ke kafe.

Těsto:
vejce 3 ks
teplá voda 2 lžíce
olej 2 lžíce
polohrubá mouka 100 g
cukr krupice 100 g
prášek do pečiva 1/2 lžičky
Medovo-jablečná náplň:
nastrouhaná jablka 800 g
med 120 g
šťáva z citronu 3 lžíce
voda 1 dl
vanilkový pudink 1 ks
Další ingredience:
medovina dle chuti
Postup
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova – vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí prokrojíme, formu vyložíme folií nebo alobalem a naplníme. Nastrouhaná jablka dáme do hrnce s nepřilnavým dnem a na mírném plameni krátce podusíme společně s citronovou šťávou a medem. Ve vodě rozmícháme pudink, který vlijeme do jablečné směsi a rychle zamícháme, aby se nesrazil dřív než bude promíchaný s jablky. Po krátkém provaření natřeme polovinu směsi na spodní díl piškotu, zaklopíme, naneseme zbytek, uhladíme a dáme vychladit a proležet nejlépe do druhého dne. Pokud nebudou jíst řezy děti, můžeme piškot pokapat medovinou, punčem nebo rumem.

[print_gllr id=1791]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient