Tvarohovo-nutelový cheesecake

Výborný tvaroho-nutelový cheesecake, který je trochu náročnější na přípravu, ale rozhodně stojí za to.

Další podobné cheesecaky můžete najít na Nejlepší Cheesecake.

Ingredience:
máslové nebo čokoládové sušenky 120 g
kakaový prášek 2 – 3 lžíce
měkké máslo 100 g + 1 lžíce
jemný tvaroh 700 – 800 g
vejce 5 ks
krystalový cukr 1/2 šálku
mascarpone 200 g
vanilkový extrakt 1 – 2 lžičky
vanilkový pudink 2 lžíce
nutella 350 – 400 g
smetana ke šlehání 50 ml
Postup
Sušenky si rozdrtíme v kuchyňském robotu. Pak přidáme máslo (100 g) a vymícháme. Můžeme přidat i kakao (záleží to od toho, jaké jsme přidali sušenky (světlé nebo tmavé) a také záleží na tom, jaký chceme mít korpus (světlý nebo tmavý). Hmotu vtlačíme do dortové formy. Samozřejmě jako to při cheesecake bývá, i na boky formy.

Připravíme si tvarohovou náplň. Utřeme vejce s cukrem, pak přidáme tvaroh a mascarpone, moučkový cukr a pudinkový prášek. Vše promícháme a pak rozdělíme na dvě části. Do první vmícháme vanilkovou esenci a do druhé části přidáme Nutellu (250-300 g).

Pokud jste ještě nedělali mramor na dort, tak do středu formy dáváte střídavě po lžících nádivky. Nejdřív lžíci bílé, pak lžíci tmavé nádivky a to děláme pořád dokola.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 60 minut. Necháme pomalu chladnout několik hodin. Já to dělám tak, že mi koláč chladne pomalu v troubě při otevřených dvířkách.

V poslední fázi uděláme Nutellovou polevu. Zahřejeme Nutellu (100 g) s 1 lžící másla a se smetanou. Tímto přelijeme koláček.

[print_gllr id=2189]
Zdroj zde

1 názor na “Tvarohovo-nutelový cheesecake”

  1. Dobrý den,
    zrovna zkouším tento dort. Při postupu tvarohové náplně je uveden moučkový cukr, který ve vypsaných ingrediencích není. Kolik by ho tak mělo do náplně přijít?
    Děkuju

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient