Tvarohový koláč s broskví

Výborný tvarohový koláč s broskví pro všechny milovníky ovoce a tvarohu. Je lehký, téměř ideální na začínající léto!

Náplň:
olej 50 ml
cukr moučka 4 lžíce
kompotované broskve 1 konzerva
vejce 1 ks
mléko 4 dl
vanilkový cukr 1 balíček
tvaroh 500 g
vanilkový pudinkový prášek 1 balíček
Podle potřeby:
strouhanka na vysypání
máslo na vymazání
Těsto:
prášek do pečiva
polohrubá mouka 220 g
cukr moučka 50 g
vejce 1 ks
máslo 125 g
Postup
Nejdříve připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku, kterou smícháme s polovinou prášku do pečiva. Přidáme cukr. Do středu rozklepneme jedno vejce a dokola rozdrobíme změklé máslo. Vše zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme na chvíli odležet.

Kompotované broskve necháme okapat, potom je nakrájíme na kousky.

Náplň připravíme ve šlehači. Tvaroh zalijeme mlékem, přidáme vejce, vanilkový cukr, vanilkový pudinkový prášek, olej a cukr. Vše důkladně promícháme. Nakonec vařečkou vmícháme nakrájené kompotované broskve.

Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nejlépe ručně poklademe dno a stěny formy těstem. Nyní do formy vlijeme připravenou krémovou náplň. Tvarohový koláč s broskví pečeme v mírné troubě dozlatova, dokud náplň neztuhne.

Tvarohový koláč s broskví podáváme ke kávě nebo čaji. Můžeme ho ozdobit kompotovanou broskví a čokoládou.

[print_gllr id=2361]
Zdroj zde

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient