Vrstvený dort s karamelem

Milovníci karamelu, zbystřete! Tento výborný dort Vás nadchne a ikdyž je poměrně těžký, tak rozhodně stojí za upečení.

Na těsto:
vejce 1 ks
cukr 150 g
rumová tresť
polohrubá mouka 50 g
škrob 50 g
kypřící prášek 2 lžičky
kakao 1 lžíce
Na náplň:
bílá želatina 6 plátků
cukr 100 g
šťáva a kůra z pomeranče 1 ks
žloutek 3 ks
smetana 600 ml
Ozdoba:
moučkový cukr 75 g
marcipán 150 g
nakrájená karambola 1 ks
cukr 60 g
Postup
Vejce, 4 lžíce vody, cukr několik kapek tresti šleháme 8 minut do pěny. Přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, škro­bem a kakaem. Na papír na pečení nakreslíme kolo velké 26 cm, potře­me těstem, opatříme prstencem a postupně pečeme 4 pláty, každý 10 – 12 minut.

Dáme změknout želatinu. 100 g cukru zkaramelizujeme a zředí­me šťávu. Kůru se žloutky ušlehá­me ve vodní lázní do pěny. Přidáme rozpuštěnou želatinu a vychladíme. Smetanu ušleháme dopevna a vmícháme do želírujícího krému. Na upečené kolo položíme prstenec, potřeme 1/4 krému, přiložíme další.

Stejným způsobem pokračujeJme až ke 4. kolu. Slepený dort chladíme hodinu. Odstraníme prstenec. Prohněteme cukr s marci­pánem a vyválíme pruh široký 5 cm, kterým obložíme boky dortu. Po­vrch ozdobíme karambolou, zalije­me zkaramelizovaným cukrem a vi­dličkou protáhneme přes ovoce.

[print_gllr id=1236]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient