Nedávno jsme Vás seznámili s klasickým domácím raffaellem. Díky kladnému ohlasu Vám také přinášíme raffaello v podobě dortu. Jistě si pochutnáte!
Ingredience: |
vejce |
5 ks |
moučkový cukr |
150 g |
prášek do pečiva |
1 balíček |
polohrubá mouka |
100 g |
vlažná voda |
50 ml |
Na náplň: |
smetana ke šlehání (33 %) |
3 ks |
bílá čokoláda |
2 ks |
kokos |
160 g |
|
Postup |
Utřeme žloutky s cukrem, vodou a moukou s práškem do pečiva a přidáme našlehaný sníh. Korpus upečeme a rozřízneme na třetiny. Jednu třetinu korpusu si rozdrtíme a použijeme do nádivky.
Svaříme šlehačky, přidáme nalámanou bílou čokoládu ať se rozpustí. Necháme zcela vychladnout, nejlépe přes noc, druhý den vyšleháme, přidáme kokos a rozdrcenou část korpusu. Natřeme mezi zbylé dva korpusy.
Vyšleháme si třetí šlehačku, natřeme ní vrch a boky dortu a posypeme kokosem nebo dokola můžeme dát mandlové lupínky. A dort je hotový.
|
|
[print_gllr id=863]
dobrý den.Chci se zeptat,zda do korpusu nepatří vyslehaný sníh?Děkuji ‘-d
vase dorty jsou vynikajici dekuji vam za vas postup a ihned odepiste
a poslete dalsi postupy na vynikajici dorty
dekuji