Dort “Raffaello”

Nedávno jsme Vás seznámili s klasickým domácím raffaellem. Díky kladnému ohlasu Vám také přinášíme raffaello v podobě dortu. Jistě si pochutnáte!

Ingredience:
vejce 5 ks
moučkový cukr 150 g
prášek do pečiva 1 balíček
polohrubá mouka 100 g
vlažná voda 50 ml
Na náplň:
smetana ke šlehání (33 %) 3 ks
bílá čokoláda 2 ks
kokos 160 g
Postup
Utřeme žloutky s cukrem, vodou a moukou s práškem do pečiva a přidáme našlehaný sníh. Korpus upečeme a rozřízneme na třetiny. Jednu třetinu korpusu si rozdrtíme a použijeme do nádivky.

Svaříme šlehačky, přidáme nalámanou bílou čokoládu ať se rozpustí. Necháme zcela vychladnout, nejlépe přes noc, druhý den vyšleháme, přidáme kokos a rozdrcenou část korpusu. Natřeme mezi zbylé dva korpusy.

Vyšleháme si třetí šlehačku, natřeme ní vrch a boky dortu a posypeme kokosem nebo dokola můžeme dát mandlové lupínky. A dort je hotový.

[print_gllr id=863]

2 názory na “Dort “Raffaello””

  1. dobrý den.Chci se zeptat,zda do korpusu nepatří vyslehaný sníh?Děkuji ‘-d

  2. vase dorty jsou vynikajici dekuji vam za vas postup a ihned odepiste
    a poslete dalsi postupy na vynikajici dorty
    dekuji

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient