Výborný spojení těchto dvou ingrediencí v jeden vynikající moučník. Doporučujeme!
Piškot: |
vejce |
5 ks |
cukr krupice |
200 g |
olej |
1 dl |
vlažná voda |
1 dl |
hladká mouka |
250 g |
prášek do pečiva |
1 ks |
kakao |
1 a 1/2 lžíce |
Náplň: |
měkký tvaroh |
2 ks |
mascarpone |
1 ks |
maliny |
1/2 kg |
cukr |
dle chuti |
želatinový ztužovač |
1 ks |
šlehačka |
2 ks |
ztužovač šlehačky |
2 ks |
dortové želé |
1 ks |
ovoce – maliny |
na ozdobu |
|
Postup |
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu a olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a nakonec z bílků ušlehaný sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, normální velikost. Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut.
Tvaroh a mascarpone prošleháme s cukrem podle chuti, přidáme rozmichované maliny a připravíme si podle návodu želatinový ztužovač za studena, postupně přidáme, promícháme a naneseme na vychladlý upečený piškot, který můžeme jemně pocákat rumem. Dáme na chvíli do lednice zatuhnout a pak naneseme ušlehané šlehačky se ztužovačem. Poklademe ozdobně malinami a zalijeme dortovým želém, které si připravíme podle návodu. Já použila místo vody malinovou šťávu.
Šlehačky můžete použít v prášku od Oetkera, jsou už trochu sladké, jinak osladit dle své chuti.
Želatinový ztužovač doporučuji použít i dva kusy, jelikož záleží na ovoci, kolik pustí šťávy, na fotce je krém pouze s jedním. Dá se použít i mražené ovoce, v tom případě je lepší ho povařit s malinovým pudinkem do zhoustnutí a pak spojit s tvarohem a mascarpone.
|
|
[print_gllr id=1769]
Zdroj zde