Malinovo-kakaové řezy

Výborný spojení těchto dvou ingrediencí v jeden vynikající moučník. Doporučujeme!

Piškot:
vejce 5 ks
cukr krupice 200 g
olej 1 dl
vlažná voda 1 dl
hladká mouka 250 g
prášek do pečiva 1 ks
kakao 1 a 1/2 lžíce
Náplň:
měkký tvaroh 2 ks
mascarpone 1 ks
maliny 1/2 kg
cukr dle chuti
želatinový ztužovač 1 ks
šlehačka 2 ks
ztužovač šlehačky 2 ks
dortové želé 1 ks
ovoce – maliny na ozdobu
Postup
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu a olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a nakonec z bílků ušlehaný sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, normální velikost. Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut.

Tvaroh a mascarpone prošleháme s cukrem podle chuti, přidáme rozmichované maliny a připravíme si podle návodu želatinový ztužovač za studena, postupně přidáme, promícháme a naneseme na vychladlý upečený piškot, který můžeme jemně pocákat rumem. Dáme na chvíli do lednice zatuhnout a pak naneseme ušlehané šlehačky se ztužovačem. Poklademe ozdobně malinami a zalijeme dortovým želém, které si připravíme podle návodu. Já použila místo vody malinovou šťávu.

Šlehačky můžete použít v prášku od Oetkera, jsou už trochu sladké, jinak osladit dle své chuti.

Želatinový ztužovač doporučuji použít i dva kusy, jelikož záleží na ovoci, kolik pustí šťávy, na fotce je krém pouze s jedním. Dá se použít i mražené ovoce, v tom případě je lepší ho povařit s malinovým pudinkem do zhoustnutí a pak spojit s tvarohem a mascarpone.

[print_gllr id=1769]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient