Tříbarevná roláda

Výborná tříbarevná roláda, která se momentálně perfektně hodí k Vánocům na stůl jako jedno z cukroví. Dobrou chuť!

Ingredience:
vejce 8 ks
cukr krystal 8 lžic
citronová šťáva 1 lžíce
citronová kůra trošku
kakao 1 – 2 lžíce
Náplň:
mléko 200 ml
polohrubá mouka 2 lžíce
vejce 1 ks
vanilkový cukr 1 balíček
máslo 250 g
moučkový cukr 2 lžíce
kakao 2 lžíce
Postup
Nejdříve si vyšleháme sníh. Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme šťávu a kůru z citronu, prosátou mouku.

Opatrně vmícháme tuhý sníh.

Polovinu těsta vylijeme na plech (já jsem dala s rozměrem 36×26 cm) vyložený papírem na pečení (papír jsem trošku vymastila olejem) a upečeme 10-12 minut na 180 °C(plynová trouba 3 stupeň).

Do druhé poloviny těsta přimícháme kakao a vylijeme na druhý plech. Připravíme si náplň. Z mléka, mouky, vanilkového cukru a vajíčka uvaříme hustou kaši a necháme dobře vychladnout.

Upečené těsto dáme hned na vlhkou utěrku. Po 2 minutách, stočíme spolu s papírem do rolády.

Totéž uděláme i s kakaovým těstem. Uděláme si náplň. Máslo utřeme s moučkovým cukrem.

Postupně ho přidáme k vychladlé kaši a vyšleháme. Krém stejně rozdělíme a do jedné části přidáme kakao.

Vychladlou světlou rolád, opatrně rozvineme a sundáme papír. Natřeme kakaovou náplní.

Položíme kakaový plát a natřeme světlou náplň.

Opatrně stočíme a libovolně ozdobíme nebo uděláme čokoládovou polevu, kterou připravíme ze 100 g čokolády (70 % kakaa) a 50 g másla, přidáme ještě jednu lžičku oleje a rozpustíme ve vodní lázni. Já jsem roládu ozdobila přes šablonu, posypala jsem kakaem. Dobrou chuť !

[print_gllr id=2126]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient