Báječná broskvová roláda

Výborná broskvová roláda pro všechny milovníky sladkého. Příjemně zchladí v přibližujících se horkých dnech. Ovoce můžete samozřejmě zaměňovat dle chuti.

Roláda
vejce 5 ks
polohrubá mouka 130 g
krupicový cukr 100 g
vanilkové aroma 1 lžička
olej 2 lžíce
vařící voda 2 lžíce
prášek do pečiva 1 necelá lžička
pečící papír
Krém:
smetana ke šlehání 400 ml
tučný tvaroh 250 g
vanilkový cukr 1 ks
moučkový cukr 1 lžíce
Další ingredience:
broskvový kompot 400 g
Postup
Plech vyložíme pečící papírem.

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, aroma, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků a těsto rozetřeme rovnoměrně na připravený plech. Dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dorůžova na cca 12 minut, vyzkoušíme špejlí. Ještě teplou roládu srolujeme a necháme téměř vychladnout. Pak rozmotáme, opatrně sundáme papír.

Krém: smetanu ušleháme s cukry, pak vmícháme tvaroh. Část krému necháme na potření rolády. Do vnitřního krému přidáme drobně pokrájené, dobře okapané ovoce. Část ovoce si ponecháme na dozdobení rolády.

Krémem s ovocem naplníme roládu a zavineme. Čistým krémem roládu potřeme po celém obvodu a dáme chladit a proležet. Po odležení dozdobíme zbylým ovocem a podáváme.

[print_gllr id=2336]

Zdroj zde