Výborná broskvová roláda pro všechny milovníky sladkého. Příjemně zchladí v přibližujících se horkých dnech. Ovoce můžete samozřejmě zaměňovat dle chuti.
Roláda |
vejce |
5 ks |
polohrubá mouka |
130 g |
krupicový cukr |
100 g |
vanilkové aroma |
1 lžička |
olej |
2 lžíce |
vařící voda |
2 lžíce |
prášek do pečiva |
1 necelá lžička |
pečící papír |
|
Krém: |
smetana ke šlehání |
400 ml |
tučný tvaroh |
250 g |
vanilkový cukr |
1 ks |
moučkový cukr |
1 lžíce |
Další ingredience: |
broskvový kompot |
400 g |
|
Postup |
Plech vyložíme pečící papírem.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, aroma, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků a těsto rozetřeme rovnoměrně na připravený plech. Dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dorůžova na cca 12 minut, vyzkoušíme špejlí. Ještě teplou roládu srolujeme a necháme téměř vychladnout. Pak rozmotáme, opatrně sundáme papír.
Krém: smetanu ušleháme s cukry, pak vmícháme tvaroh. Část krému necháme na potření rolády. Do vnitřního krému přidáme drobně pokrájené, dobře okapané ovoce. Část ovoce si ponecháme na dozdobení rolády.
Krémem s ovocem naplníme roládu a zavineme. Čistým krémem roládu potřeme po celém obvodu a dáme chladit a proležet. Po odležení dozdobíme zbylým ovocem a podáváme.
|
|
[print_gllr id=2336]
Zdroj zde