Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Myslíme i na ty, kteří trpí celiakií a chceme jim také dopřát to nejlepší, co si dávají ostatní :-).

Ingredience:
mleté kešu oříšky 150 g
zakysaná smetana 400 g
mletá želatina 2 lžičky
horká voda 150 ml
med 5 lžic
vanilková esence
rybíz na ozdobení
šťáva z červené řepy a z jablek
Postup
Použijeme menší dortovou formu o průměru cca 16 cm. Vykrojíme pečící papír na spodek formy.

Nejprve připravíme korpus: důkladně zamícháme na jemno namleté kešu oříšky s medem (3 lžíce). Pastu z kešu a medu natlačíme do formy. Vložíme do mrazáku.

Pak následuje krém: Želatinu rozmícháme v horké vodě (čtěte návod na želatině!) a přilijeme do krému ze smetany, medu, vanilky. Bílý krém zabarvíme šťávou z červené řepy a jablek.

Krém nalijeme na korpus a opět vložíme do mrazáku. Po třech hodinách dort přemístíme do ledničky.

Dort před servírováním zdobíme rybízem nebo jiným ovocem.

[print_gllr id=1370]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient