Myslíme i na ty, kteří trpí celiakií a chceme jim také dopřát to nejlepší, co si dávají ostatní :-).
Ingredience: |
mleté kešu oříšky |
150 g |
zakysaná smetana |
400 g |
mletá želatina |
2 lžičky |
horká voda |
150 ml |
med |
5 lžic |
vanilková esence |
|
rybíz na ozdobení |
|
šťáva |
z červené řepy a z jablek |
|
Postup |
Použijeme menší dortovou formu o průměru cca 16 cm. Vykrojíme pečící papír na spodek formy.
Nejprve připravíme korpus: důkladně zamícháme na jemno namleté kešu oříšky s medem (3 lžíce). Pastu z kešu a medu natlačíme do formy. Vložíme do mrazáku.
Pak následuje krém: Želatinu rozmícháme v horké vodě (čtěte návod na želatině!) a přilijeme do krému ze smetany, medu, vanilky. Bílý krém zabarvíme šťávou z červené řepy a jablek.
Krém nalijeme na korpus a opět vložíme do mrazáku. Po třech hodinách dort přemístíme do ledničky.
Dort před servírováním zdobíme rybízem nebo jiným ovocem.
|
|
[print_gllr id=1370]
Zdroj zde