Brazilské tiramisu

Příjemné osvěžení v těchto letních dnech Vám přinese tenhle výborný recept na domácí tiramisu, ale pozor – tentokrát Brazilské.

Ingredience:
mléko 1/4 l
smetana 1/4
kokosové mléko 0,2 l
kondenzované mléko 200 g
smetanový pudink 1/2 balíčku
žloutek 1 ks
zbytek z moučníku 60 g
Batida de Coco (mix kokosového mléka a 16 % alkoholu) 2 lžíce
ananas – dóza 1/2
strouhaný kokos 30 g
Postup
Mléko, smetanu, kokosové mléko a kondenzované mléko dáme do hrnce a s pudinkovým práškem dobře smícháme.

Během míchání při střední teplotě necháme pomalu ohřát, až začne vystupovat pára.

Pak snížíme teplotu na menší plamen a krém asi 30 minut zahříváme, dokud nebude lehce tuhý.

Trochu z krému dáme do misky a se žloutkem vyšleháme.

Přimícháme ho do hrnce.

Krém vezmeme ze sporáku a necháme vychladnout.

Zbytky z moučníku dáme do sklenice, pokapeme s Batida de Coco a střídavě plníme s kousky ananasu a tirasu.

Tiramisu posypeme kokosem a dáme do ledničky.

[print_gllr id=1169]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient