Příjemné osvěžení v těchto letních dnech Vám přinese tenhle výborný recept na domácí tiramisu, ale pozor – tentokrát Brazilské.
Ingredience: |
mléko |
1/4 l |
smetana |
1/4 |
kokosové mléko |
0,2 l |
kondenzované mléko |
200 g |
smetanový pudink |
1/2 balíčku |
žloutek |
1 ks |
zbytek z moučníku |
60 g |
Batida de Coco (mix kokosového mléka a 16 % alkoholu) |
2 lžíce |
ananas – dóza |
1/2 |
strouhaný kokos |
30 g |
|
Postup |
Mléko, smetanu, kokosové mléko a kondenzované mléko dáme do hrnce a s pudinkovým práškem dobře smícháme.
Během míchání při střední teplotě necháme pomalu ohřát, až začne vystupovat pára.
Pak snížíme teplotu na menší plamen a krém asi 30 minut zahříváme, dokud nebude lehce tuhý.
Trochu z krému dáme do misky a se žloutkem vyšleháme.
Přimícháme ho do hrnce.
Krém vezmeme ze sporáku a necháme vychladnout.
Zbytky z moučníku dáme do sklenice, pokapeme s Batida de Coco a střídavě plníme s kousky ananasu a tirasu.
Tiramisu posypeme kokosem a dáme do ledničky.
|
|
[print_gllr id=1169]
Zdroj zde