Broskvový koláč s pudingem

Vynikající recept na broskvový koláč s pudingem. Jednoduchá příprava, ale neobyčejná chuť. Ovoce můžete samozřejmě zaměňovat. Fantazii se meze nekladou. 🙂

Na korpus:
hladká mouka 150 g
kypřící prášek 1/2 lžičky
práškový cukr 50 g
máslo 70 g
vejce 1 ks
práškový cukr na posypání
Na krém:
mléko 500 ml
krémový prášek Zlatý klas 2 balíčky
zakysaná smetana 500 ml
práškový cukr 100 g
vanilkový cukr 1 balíček
broskvový kompot 400 – 500 g
šlehačka na ozdobení
Postup
Přesetou mouku smícháme s kypřícím práškem a práškovým cukrem. Přidáme studené pokrájené máslo, vejce a vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a na 30 minut odložíme odpočívat do chladu.

Troubu nahřejeme na 175 °C. Těsto rozválíme asi na tloušťku 3 mm. Podle velikosti formy vykrojíme a vyložíme ním dno formy. Zbylé těsto rozválíme, pokrájíme na pásy a vyložíme ním boky formy. Těsto ve formě propícháme vidličkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 10 minut.

Předpečené těsto vytáhneme z trouby. Na mírně vychladnuté těsto pokládáme pokrájené broskve (pár si necháme na ozdobení) a zalijeme připraveným krémem.

Připravíme krém: 350 ml mléka dáme vařit s práškovým cukrem. Ve zbytku mléko rozšleháme oba dva balíčky Zlatého klasu. Vzniklou směs nalijeme do vařícího mléka a uvaříme do zhoustnutí. Do mírně vychladnuté směsi vmícháme zakysanou smetanu, vanilkový cukr a hned použijeme.

Teplotu v troubě snížíme na 160 °C a koláč vložíme zpátky do trouby. Pečeme asi 40 až 50 minut. Koláč necháme ve formě úplně vychladnout. Před podáváním posypeme práškovým cukrem, ozdobíme šlehačkou a zbylými broskvemi.

[print_gllr id=742]

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient