České tiramisu

Tak trochu jiné tiramisu, po česku. Tento recept je velice jednoduchý a zvládne ho každý.

Ingredience:
silná černá káva 1 hrnek
piškoty 2 balíčky
rum 2 lžíce
Krém:
smetana ke šlehání 2 kelímky
pomazánkové máslo 2 kelímky
cukr moučka 200 g
Postup
Z pomazánkového másla, cukru a smetany vyšleháme hladký jemný krém. Kávu necháme vychladit a zamícháme do ní rum.

Dortovou formu vyložíme pečícím papírem nebo fólií a rozložíme do ní piškoty. Ty pokapeme rumem s kávou. Pak přijde na řadu vrstva krému. Střídavě vše vrstvíme a každou vrstvu piškotů pokapeme rumem a kávou. Poslední vrstvou by měly být krém, který posypeme kakaem.

Připravený krém dáme ztuhnout do lednice. Vychlazený jej podáváme.

[print_gllr id=2264]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient