Jeden z dalších těchto lahodných moučníků. Tohle je jeden z těch českých “cheesecaků” – aneb, když někdo špatně pochopí název. 🙂 Každopádně kdo ještě nevyzkoušel, nechť určitě vyzkouší!
Pokud Vám cheesecake zachutná, můžete se podívat na další recepty, fotky a zajímavosti na Nejlepší Cheesecake
Ingredience: |
bebe sušenky |
2 balíčky |
máslo |
1 ks |
měkký tvaroh |
2 ks |
limetka |
1 ks |
vanilkový cukr |
2 balíčky |
cukr krystal |
2 lžíce |
bílá želatina |
3 lžičky |
smetana ke šlehání |
1/2 l |
kompotované třesně |
1 sklenice |
|
Postup |
Těsto: sušenky (nejlépe bebe) rozdrolíme a smícháme spolu s máslem (které jsme nechali povolit při pokojové teplotě). Do připravené formy na dort rozprostřeme těsto a dáme do lednice ztuhnout.
Krém: Smetanu spolu s tvarohem, cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme, po chvyice šlehání přidáme štávu z půlky limetky a šleháme dál tak cca 3 – 5 minut. V kastrůlku si připravíme vodu kterou přivedeme k varu a následně odstavíme přidáme želatinu .
Hotovou želatinu vmícháváme pomalu do tvarohového krému. Z lednice vyndáme formu se ztuhlým těstem a na korpus nalijeme tvarohový krém a vrátíme zpět do lednice. V dalším kastrůlku si připravíme třešňový přeliv a to tak že kompotované třešně svaříme spolu s cukrem, anebo když máme hodně sladký nálev tak jen prohřejeme a následně s ním políváme hotový ztuhlý cheesecake.
|
|
[print_gllr id=1103]
Zdroj zde