Cheesecake

Jeden z dalších těchto lahodných moučníků. Tohle je jeden z těch českých “cheesecaků” – aneb, když někdo špatně pochopí název. 🙂 Každopádně kdo ještě nevyzkoušel, nechť určitě vyzkouší!
Pokud Vám cheesecake zachutná, můžete se podívat na další recepty, fotky a zajímavosti na Nejlepší Cheesecake

Ingredience:
bebe sušenky 2 balíčky
máslo 1 ks
měkký tvaroh 2 ks
limetka 1 ks
vanilkový cukr 2 balíčky
cukr krystal 2 lžíce
bílá želatina 3 lžičky
smetana ke šlehání 1/2 l
kompotované třesně 1 sklenice
Postup
Těsto: sušenky (nejlépe bebe) rozdrolíme a smícháme spolu s máslem (které jsme nechali povolit při pokojové teplotě). Do připravené formy na dort rozprostřeme těsto a dáme do lednice ztuhnout.

Krém: Smetanu spolu s tvarohem, cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme, po chvyice šlehání přidáme štávu z půlky limetky a šleháme dál tak cca 3 – 5 minut. V kastrůlku si připravíme vodu kterou přivedeme k varu a následně odstavíme přidáme želatinu .

Hotovou želatinu vmícháváme pomalu do tvarohového krému. Z lednice vyndáme formu se ztuhlým těstem a na korpus nalijeme tvarohový krém a vrátíme zpět do lednice. V dalším kastrůlku si připravíme třešňový přeliv a to tak že kompotované třešně svaříme spolu s cukrem, anebo když máme hodně sladký nálev tak jen prohřejeme a následně s ním políváme hotový ztuhlý cheesecake.

[print_gllr id=1103]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient