V poslední době se rolády staly velice oblíbené a i my Vám tu přinášíme a budeme nadále přinášet různé recepty na ty nejlepší rolády. Tohle je jedna z nich!
Těsto: |
vejce |
5 ks |
olej |
2 lžíce |
voda |
2 lžíce |
cukr krupice |
100 g |
polohrubá mouka |
100 g |
pečící papír |
|
Krém: |
máslo |
180 g |
salko slazené |
130 g |
med |
dle chuti |
mleté lískové ořechy (nebo vlašské) |
120 g |
hořká čokoláda (nasekaná) |
50 g |
vanilkový cukr |
1 ks |
|
Postup |
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova asi na 13-15 minut. Po upečení ještě horkou smotáme i s pečícím papírem (před smotáním můžeme pocukrovat, aby se roláda nelepila na papír) a necháme zchladnout. Po vychladnutí opatrně rozmotáme a sundáme papír, natřeme větší částí krému a znova srolujeme. Povrch rolády pak potřeme a dáme vychladit a zvlhnout nejlépe do druhého dne.
Krém: změklé máslo vyšleháme se Salkem, vanilkovým cukrem a medem, přidáme oříšky a čokoládu a dobře rozmícháme.
Před podáváním dozdobíme oříškem nebo kouskem čokolády.
|
|
[print_gllr id=1094]
Zdroj zde