Turecká roláda

V poslední době se rolády staly velice oblíbené a i my Vám tu přinášíme a budeme nadále přinášet různé recepty na ty nejlepší rolády. Tohle je jedna z nich!

Těsto:
vejce 5 ks
olej 2 lžíce
voda 2 lžíce
cukr krupice 100 g
polohrubá mouka 100 g
pečící papír
Krém:
máslo 180 g
salko slazené 130 g
med dle chuti
mleté lískové ořechy (nebo vlašské) 120 g
hořká čokoláda (nasekaná) 50 g
vanilkový cukr 1 ks
Postup
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova asi na 13-15 minut. Po upečení ještě horkou smotáme i s pečícím papírem (před smotáním můžeme pocukrovat, aby se roláda nelepila na papír) a necháme zchladnout. Po vychladnutí opatrně rozmotáme a sundáme papír, natřeme větší částí krému a znova srolujeme. Povrch rolády pak potřeme a dáme vychladit a zvlhnout nejlépe do druhého dne.

Krém: změklé máslo vyšleháme se Salkem, vanilkovým cukrem a medem, přidáme oříšky a čokoládu a dobře rozmícháme.

Před podáváním dozdobíme oříškem nebo kouskem čokolády.

[print_gllr id=1094]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient