Vynikající čokoládový dort s ovocem, který Vás nadchne. Je jednoduchý na přípravu. Ovoce můžeme zaměňovat a přidávat – v závislosti na něm také džem a případně přidat další přísady k ozdobení. Nechte si chutnat!
Korpus: |
vejce |
5 ks |
krupicový cukr |
180 g |
hladká mouka |
160 g |
kakao |
20 g |
kypřící prášek |
1 lžička |
tuk a mouka |
na vymazání formy |
Náplň: |
jahody |
250 g |
smetana ke šlehání |
500 g |
ztužovač šlehačky |
2 ks |
vanilkový cukr |
2 ks |
jahodový džem |
150 g |
Na ozdobení: |
čokoládové hoblinky |
na obalení dortu |
jahody |
na ozdobu |
|
Postup |
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a 1/2 cukru připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do pěny. Obě hmoty opatrně spojíme a vmícháme mouku prosátou s kakaem a kypřícím práškem.
Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do ní rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě při 160°C asi 45 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě, pak ho vyklopíme a vodorovně rozkrojíme na tři díly.
Jahody očistíme a nakrájíme na kousky. Smetanu vyšleháme se ztužovači a vanilkovým cukrem dotuha.
Spodní díl korpusu potřeme částí džemu a šlehačky. Na ni rozprostřeme polovinu jahod. Přiklopíme jej druhým dílem, který také potřeme džemem, šlehačkou a poklademe zbylými jahodami. Na ně položíme třetí díl korpusu a celý dort potřeme šlehačkou. Boky obalíme čokoládovými hoblinami. Dort dozdobíme pusinkami šlehačky a jahodami.
|
|
[print_gllr id=582]