Vynikající čokoládový dort s ovocem, který Vás nadchne. Je jednoduchý na přípravu. Ovoce můžeme zaměňovat a přidávat – v závislosti na něm také džem a případně přidat další přísady k ozdobení. Nechte si chutnat!
| Korpus: |
| vejce |
5 ks |
| krupicový cukr |
180 g |
| hladká mouka |
160 g |
| kakao |
20 g |
| kypřící prášek |
1 lžička |
| tuk a mouka |
na vymazání formy |
| Náplň: |
| jahody |
250 g |
| smetana ke šlehání |
500 g |
| ztužovač šlehačky |
2 ks |
| vanilkový cukr |
2 ks |
| jahodový džem |
150 g |
| Na ozdobení: |
| čokoládové hoblinky |
na obalení dortu |
| jahody |
na ozdobu |
|
| Postup |
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a 1/2 cukru připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do pěny. Obě hmoty opatrně spojíme a vmícháme mouku prosátou s kakaem a kypřícím práškem.
Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do ní rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě při 160°C asi 45 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě, pak ho vyklopíme a vodorovně rozkrojíme na tři díly.
Jahody očistíme a nakrájíme na kousky. Smetanu vyšleháme se ztužovači a vanilkovým cukrem dotuha.
Spodní díl korpusu potřeme částí džemu a šlehačky. Na ni rozprostřeme polovinu jahod. Přiklopíme jej druhým dílem, který také potřeme džemem, šlehačkou a poklademe zbylými jahodami. Na ně položíme třetí díl korpusu a celý dort potřeme šlehačkou. Boky obalíme čokoládovými hoblinami. Dort dozdobíme pusinkami šlehačky a jahodami.
|
|
[print_gllr id=582]