Čokoládový dort s jahodami

Vynikající čokoládový dort s ovocem, který Vás nadchne. Je jednoduchý na přípravu. Ovoce můžeme zaměňovat a přidávat – v závislosti na něm také džem a případně přidat další přísady k ozdobení. Nechte si chutnat!

Korpus:
vejce 5 ks
krupicový cukr 180 g
hladká mouka 160 g
kakao 20 g
kypřící prášek 1 lžička
tuk a mouka na vymazání formy
Náplň:
jahody 250 g
smetana ke šlehání 500 g
ztužovač šlehačky 2 ks
vanilkový cukr 2 ks
jahodový džem 150 g
Na ozdobení:
čokoládové hoblinky na obalení dortu
jahody na ozdobu
Postup
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a 1/2 cukru připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do pěny. Obě hmoty opatrně spojíme a vmícháme mouku prosátou s kakaem a kypřícím práškem.

Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do ní rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě při 160°C asi 45 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě, pak ho vyklopíme a vodorovně rozkrojíme na tři díly.

Jahody očistíme a nakrájíme na kousky. Smetanu vyšleháme se ztužovači a vanilkovým cukrem dotuha.

Spodní díl korpusu potřeme částí džemu a šlehačky. Na ni rozprostřeme polovinu jahod. Přiklopíme jej druhým dílem, který také potřeme džemem, šlehačkou a poklademe zbylými jahodami. Na ně položíme třetí díl korpusu a celý dort potřeme šlehačkou. Boky obalíme čokoládovými hoblinami. Dort dozdobíme pusinkami šlehačky a jahodami.

[print_gllr id=582]

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Přejít na začátek
Web spravuje Webklient