Velice jednoduché a rychlé tiramisu, které Vás nadchne! Na parné letní dny jako dělané. Ovoce případně můžete zaměnit – v závislosti na ovoci zaměníte i likér, popř. sirup.
Ingredience |
vejce |
6 ks |
práškový cukr |
120 g |
mascarpone |
500 g |
jahodový likér (sirup) |
50 ml |
piškoty |
24 ks |
jahody |
350 g |
sůl |
špetka |
|
Postup |
V misce s vodou opláchneme jahody a necháme je důkladně odkapat. Asi 15 kusů si odložíme na ozdobení. Zbylé jahody pokrájíme na menší kousky a odložíme na chladné místo.
Vejce rozklepneme, žloutky oddělíme od bílků. V misce důkladně vyšleháme žloutky s práškovým cukrem. Žloutkovou pěnu smícháme s mascarpone a odložíme na chladné místo. Z bílků a ze špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do mascarponového krému.
Jahodový likér (nebo sirup) smícháme s 50 ml vody. Polovinu piškotů krátce namočíme do jahodového likéru a rozdělíme do šesti dezertních pohárků nebo misek. Přidáme pokrájené jahody, které zakryjeme mascorponovým krémem. Vrstvy zopakujeme. Tiramisu ozdobíme celými jahodami a aspoň na tři hodiny odložíme do ledničky.
|
|
[print_gllr id=569]
Pro inspiraci