Dort “Jahodový motýl”

Máme tu pro Vás další výborný dort ve tvaru motýla. Ale jistě můžete využít svou fantazii a zkusit vyrobit jiný tvar.

Ingredience:
máslo nebo rostlinný tuk 125 g
strouhaná citronová kůra 2 lžíce
moučkový cukr 100 g
vejce 2 ks
polohrubá mouka 250 g
prášek do pečiva 1 balíček
sůl špetka
vanilkový cukr 1 balíček
ztužovač šlehačky 2 ks
jahody 250 g
Postup
Změklý tuk ušleháme s moučkovým cukrem a solí do pěny. Přidáme rozšlehaná vejce, citronovou kůru a nakonec prosátou mouku promíchanou s práškem do pečiva.

Dortovou otevírací formu vytřeme tence tukem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme těstem, které uhladíme stěrkou a v předem vyhřáté troubě při 170°C upečeme do růžova.

Prochladlý korpus nožem rozpůlíme. Obě poloviny otočíme a lehce přitiskneme k sobě kulatými částmi, aby vznikl tvar připomínající motýla.

Ušleháme smetanu, do které vmícháme vanilkový cukr a ztužovač. Jahody opereme a rozkrájíme na poloviny. Šlehačku natřeme na vršek a boky.

Vršek ozdobíme šlehačkou, kterou naneseme cukrářským kornoutem a poklademe půlenými jahodami. Tykadla uděláme z tenkých čokoládových trubiček. Tělíčko naznačíme proužkem z kiwi.

[print_gllr id=1159]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient