Máme tu pro Vás další výborný dort ve tvaru motýla. Ale jistě můžete využít svou fantazii a zkusit vyrobit jiný tvar.
Ingredience: |
máslo nebo rostlinný tuk |
125 g |
strouhaná citronová kůra |
2 lžíce |
moučkový cukr |
100 g |
vejce |
2 ks |
polohrubá mouka |
250 g |
prášek do pečiva |
1 balíček |
sůl |
špetka |
vanilkový cukr |
1 balíček |
ztužovač šlehačky |
2 ks |
jahody |
250 g |
|
Postup |
Změklý tuk ušleháme s moučkovým cukrem a solí do pěny. Přidáme rozšlehaná vejce, citronovou kůru a nakonec prosátou mouku promíchanou s práškem do pečiva.
Dortovou otevírací formu vytřeme tence tukem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme těstem, které uhladíme stěrkou a v předem vyhřáté troubě při 170°C upečeme do růžova.
Prochladlý korpus nožem rozpůlíme. Obě poloviny otočíme a lehce přitiskneme k sobě kulatými částmi, aby vznikl tvar připomínající motýla.
Ušleháme smetanu, do které vmícháme vanilkový cukr a ztužovač. Jahody opereme a rozkrájíme na poloviny. Šlehačku natřeme na vršek a boky.
Vršek ozdobíme šlehačkou, kterou naneseme cukrářským kornoutem a poklademe půlenými jahodami. Tykadla uděláme z tenkých čokoládových trubiček. Tělíčko naznačíme proužkem z kiwi.
|
|
[print_gllr id=1159]
Zdroj zde