Dort „Motýl“

Jeden z netradičnějších dortů, ale velice dobrý. I esteticky vypadá moc pěkně, každopádně fantazii se meze nekladou a můžete udělat jakýkoliv tvar.

Piškotové těsto:
vejce 2 ks
cukr 100 g
sůl špetka
mleté ořechy 5 lžic
polohrubá mouka 80 g
škrobová moučka 30 g
kypřící prášek 2 lžičky
malinový džem 150 g
Krém:
želatina 5 plátků
bílá čokoláda 150 g
žloutek 3 ks
vanilkový cukr 2 balíčky
cukr 30 g
smetana 500 ml
Ozdoba:
smetana 150 ml
bezé 30 g
mražené maliny 100 g
Postup
Troubu vyhřejeme na 190 °C. Vejce, 2 lžíce vody, cukr a sůl vyšleháme do pěny. Smícháme ořechy, mouku, solamyl, kypřící prášek a postupně vmícháme do vaječné pěny.

Formu vyložíme pečícím papírem a naplníme těstem. Pečeme 25–30 minut. Vychladlý korpus vodorovně překrojíme. Spodní díl potřeme džemem, přiložíme vrchní díl a nasadíme dortový prstenec. Namočíme želatinu.

Rozpustíme čokoládu. Ze žloutků, cukru a vanilkového cukru umícháme ve vodní lázni krém. Vmícháme čokoládu. Ušleháme smetanu. Rozpustíme želatinu, smícháme ji s 5 lžícemi smetany, přidáme do zbylé smetany a ušleháme. Šlehačku vmícháme do krému. Polovinou krému potřeme korpus, položíme do něj několik malin, rozvrstvíme zbylý krém a necháme 2 hodiny chladit.

Dort překrojíme na dvě půlky a přiložíme je okrajem k sobě. Ušleháme smetanu. Mezi oblouky dortu nastříkáme tělo a tykadla. Povrch ozdobíme bezé a malinami.

[print_gllr id=1155]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient