Žloutky s vodou rozšleháme, přidáme polovinu cukru a našleháme do pěny. Mouku prosijeme s práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vešleháme zbylý cukr. Do žloutkové pěny vmícháme mouku střídavě s prochladlým tukem a částí sněhu, zbylý sníh do těsta už jen lehce obracíme. Těsto naplníme do tukem vytřené a moukou vysypané dortové formy (může být i ve tavru srdce), vložíme do trouby vyhřáté na 170° C a upečeme. Po krátkém prochladnutí korpus vyklopíme na podložku.
Část mléka ohřejeme ve zbylém promícháme pudinkový prášek, vlijeme do horkého mléka a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout. Změklé máslo nebo tuk s prosátým moučkovým a vanilinovým cukrem rozšleháme, postupně přidáváme prochladlý pudink a našleháme na hladký krém.
Korpus rozřízneme, potřeme krémem, poklademe očištěnými, opláchnutými překrájenými jahodami, potřeme zbylým krémem, přiklopíme vrchním plátem a navrch potřeme marmeládou.
Bílek vidličkou rozšleháme, postupně přidáváme prosátý cukr a třeme, až je poleva lesklá a houstne. Zůstává-li stále řídká, přidáme ještě trochu cukru. Polevou polijeme dort, uhladíme i po stranách a necháme zaschnout.
Ve vlažné vodě rozmícháme želatinu a necháme ji 10 minut nabobtnat, potom nádobu vložíme do horké vodní lázně a mícháme až se želatina rozpustí. Dochutíme ji sirupem, popřípadě cukrem a nalijeme do pekáčku nebo na podnos s okrajem a necháme v chladu ztuhnout. Z rosolu vykrojíme velké srdce a několik malých srdíček a umístíme je na dort, který ovážeme červenou stuhou.
|