Jablečno-skořicový dort

Pokud chcete někomu udělat radost, tak se nebojte a vyzkoušejte tenhle dort. Není náročný ani zdlouhavý na přípravu a určitě zachutná. Ovoce můžete případně vyměnit za jiné a rozinky nahradit například oříšky. Fantazii se meze nekladou a u tohoto sladkého potěšení to platí dvojnásob!

Ingredience
cukrářské piškoty 150 g
máslo 125 g
červená jablka 2 ks
cream cheese (např. Philadelphia) 500 g
bílý jogurt 300 g
citronová šťáva 3 lžíce
skořice 1/2 čajové lžičky
špetka soli
prášková želatina 1 balíček
cukr 75 g
jablečná přesnídávka 200 g
rozinky (namočené v rumu) 2 hrsti
Postup
Nejprve je třeba rozdrtit cukrářské piškoty – vložte je třeba do papírového sáčku a válečkem či paličkou na maso je jednoduše nadrťte. V kastrolku rozpusťte máslo, přidejte do něj nadrcené piškoty a hotovou směsí vystelte dno dortové formy. Ráfek dortové formy předtím obalte potravinářskou fólií, aby se dort snáze vyndával.

Sáček čiré dortové želatiny rozmíchejte podle návodu v asi 6 lžicích vody a nechte ji chvíli nabobtnat. Pak ji smíchejte s přesnídávkou a cukrem a vše za stálého míchání ohřívejte na mírném plameni na plotně, dokud se želatina zcela nerozpustí. Cream cheese smíchejte s jogurtem, citronovou šťávou, skořicí a špetkou soli a vše opatrně vyšlehejte ručním šlehačem a na závěr vmíchejte také jablečnou směs se želatinou.

Zhruba čtvrtinu krému naneste rovnoměrně na těsto na dně formy, posypte na drobné kostičky nakrájeným jedním jablkem a hrstí rozinek a navrstvěte zbytek krému. Ten zarovnejte dohladka a dort dejte aspoň na 3 hodiny ztuhnout do lednice. Před podáváním jej dozdobte druhým jablkem pokrájeným na měsíčky a zbytkem rozinek.

[print_gllr id=493]

1 názor na “Jablečno-skořicový dort”

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient