Ač je tento dort poměrně časově zdlouhavý a náročný, rozhodně ho doporučujeme všem milovníkům čokoládových a kokosových dortů. Jakmile jednou ochutnáte, budete chtít další a další sousto!
| Na těsto: |
| bílek |
5 ks |
| práškový cukr |
180 g |
| vanilkový cukr |
1 balíček |
| strouhaný kokos |
200 g |
| polohrubá mouka |
1 lžíce |
| kypřící prášek |
1 lžička |
| tuk a mouku na vymazání a vysypání dortové formy |
|
| Na čokoládovou náplň: |
| čokoláda na vaření |
150 g |
| mléko |
100 ml |
| práškový cukr |
150 g |
| vanilkový cukr |
1 balíček |
| žloutek |
5 ks |
| máslo |
200 g |
| kakao |
1 lžíce |
| rum |
1 lžíce |
| Na šlehačkovou náplň: |
| smetana ke šlehání |
250 ml |
| ztužovač šlehačky |
1 ks |
| vanilkový cukr |
1 balíček |
| Na polevu: |
| čokoláda na vaření |
200 g |
| máslo |
150 g |
|
| Postup |
V míse vyšleháme z bílků tuhý sníh. Přidáme práškový a vanilkový cukr a vyšleháme dotuha. Do sněhu opatrně přimícháme strouhaný kokos a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto vylijeme do vymaštěné a vysypané dortové formy. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut při teplotě 180/160 °C. Po upečení necháme korpus vychladnout na kuchyňské lince.
Připravíme čokoládovou náplň: Na kousky nalámanou čokoládu, mléko, práškový, vanilkový cukr a žloutky opatrně šleháme do zhoustnutí. Hotový krém necháme vychladnout, potom do něj vmícháme máslo, kakao a rum.
Připravíme šlehačkovou náplň: Dobře vychladnutou smetanu smícháme se ztužovačem a ušleháme do polotuha, potom přidáme vanilkový cukr a vyšleháme dotuha.
Čokoládovou náplň rovnoměrně navrstvíme na vychladnutý korpus, na ni rozetřeme šlehačkovou náplň a povrch uhladíme stěrkou. Než připravíme čokoládovou polevu, dort odložíme do chladu. Rozpustíme nalámanou čokoládu s máslem a vymícháme do hladka. Vrch i boky dortu potřeme čokoládovou polevou a necháme v chladu ztuhnout.
|
|
[print_gllr id=513]