Potěšte svoje chuťové buňky a upečte si tento výborný kakaový dort s ovocem. V letních měsících potřebujeme spoustu vitamínů a ty získáme právě v tomto dortu.
| Ingredience: |
| červené dortové želé |
2 balíček |
| mražená lesní směs |
400 g |
| Podle potřeby: |
| mouka |
na vysypání |
| tuk |
na vymazání |
| ovocný džem |
|
| Těsto: |
| jablko |
300 g |
| kypřící prášek do pečiva |
1 balíček |
| vejce |
3 ks |
| vanilkový cukr |
1 balíček |
| kakao |
4 lžíce |
| cukr moučka |
250 g |
| máslo |
125 g |
| polohrubá mouka |
300 g |
|
| Postup |
| Připravíme si těsto. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme nahrubo. Mouku prosejeme s kypřícím práškem do pečiva. Máslo utřeme s oběma cukry do pěny, postupně vmícháme rozšlehaná vejce, mouku a kakao. Nakonec do těsta vmícháme nastrouhaná jablka.
Malou dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme těstem. Dortík pečeme v předehřáté troubě při 170 °C přibližně 35 – 40 minut. Hotový vychladlý korpus podélně rozkrojíme, potřeme ovocným džemem a vrátíme do formy.
Ovoce necháme rozmrazit a podle návodu na obalu si připravíme želé. Dort ve formě poklademe ovocem, zalijeme rozpuštěnou želatinou a necháme ztuhnout.
Kakaový dort s ovocem můžeme před servírováním ozdobit šlehačkou, podáváme jej ke kávě nebo čaji.
|
|
[print_gllr id=1317]
Zdroj zde