Ovocný máslový dort

Nepříliš náročný, ale výborný ovocný máslový dort potěší každého.

Krém:
máslo 250 g
mléko 400 ml
rum
vanilkový pudink 1 balíček
Na ozdobu:
dortové želé 2 balíčky
různé druhy ovoce
Těsto:
změklé máslo 180 g
kypřící prášek 1 lžička
vejce 4 ks
krupicový cukr 220 g
zakysaná smetana 200 g
vanilkový extrakt 1 lžička
hladká mouka 280 g
Postup
Do mísy vložíme máslo, cukr a vanilkový extrakt a ručním šlehačem šleháme do pěny. Do té pak postupně přidáme vejce a zakysanou smetanu. Vše zašleháme a do směsi zapracujeme mouku prosátou s kypřicím práškem. Těsto přelijeme do dortové formy a pečeme 70 minut, v předem předehřáté troubě na 160°, pak píchneme do těsta špejlí, když ji vytáhneme čistou, vyjmeme dort z trouby (nevyndaváme ho z formy) a necháme vychladnout.

Mezitím se pustíme do přípravy krému. Je důležité, aby všechny suroviny měly stejnou teplotu, jinak by se krém mohl srazit. Podle návodu na obalu uvaříme pudink a necháme ho vychladnout, občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně zašleháme pudink. Podle chuti přidáme rum či rumové aroma.

Krém naklademe do dortové formy na korpus a rovnoměrně rozetřeme. Dáme na hodinu vychladit do lednice. Poté dort vyjmeme z formy a ozdobíme ovocem. Nakonec si podle návodu na obalu připravíme želatinu a ovoce jí přelijeme.

Hotový ovocný máslový dort potěší každého.

[print_gllr id=1312]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient