Nepříliš náročný, ale výborný ovocný máslový dort potěší každého.
Krém: |
máslo |
250 g |
mléko |
400 ml |
rum |
|
vanilkový pudink |
1 balíček |
Na ozdobu: |
dortové želé |
2 balíčky |
různé druhy ovoce |
|
Těsto: |
změklé máslo |
180 g |
kypřící prášek |
1 lžička |
vejce |
4 ks |
krupicový cukr |
220 g |
zakysaná smetana |
200 g |
vanilkový extrakt |
1 lžička |
hladká mouka |
280 g |
|
Postup |
Do mísy vložíme máslo, cukr a vanilkový extrakt a ručním šlehačem šleháme do pěny. Do té pak postupně přidáme vejce a zakysanou smetanu. Vše zašleháme a do směsi zapracujeme mouku prosátou s kypřicím práškem. Těsto přelijeme do dortové formy a pečeme 70 minut, v předem předehřáté troubě na 160°, pak píchneme do těsta špejlí, když ji vytáhneme čistou, vyjmeme dort z trouby (nevyndaváme ho z formy) a necháme vychladnout.
Mezitím se pustíme do přípravy krému. Je důležité, aby všechny suroviny měly stejnou teplotu, jinak by se krém mohl srazit. Podle návodu na obalu uvaříme pudink a necháme ho vychladnout, občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně zašleháme pudink. Podle chuti přidáme rum či rumové aroma.
Krém naklademe do dortové formy na korpus a rovnoměrně rozetřeme. Dáme na hodinu vychladit do lednice. Poté dort vyjmeme z formy a ozdobíme ovocem. Nakonec si podle návodu na obalu připravíme želatinu a ovoce jí přelijeme.
Hotový ovocný máslový dort potěší každého.
|
|
[print_gllr id=1312]
Zdroj zde