Kakaový zákusek

Výborný kakaový zákusek, který se perfektně hodí k tomuto vánočnímu času jako další moučník na Váš stůl. Nechte si chutnat!

Ingredience:
vejce 7 ks
moučkový cukr 8 lžic
hrubá mouka 8 lžic
prášek do pečiva 1/2 balíčku
citronová kůra a šťáva z 1/2 citronu
pomerančová kůra a šťáva z 1/2 pomeranče
Náplň:
kakao 4 – 5 lžic
vejce 3 ks
moučkový cukr 190 g
máslo 300 g
Poleva:
máslo 70 g
hořká čokoláda 100 g
Postup
Žloutky vyšleháme s cukrem.

Z dobře umytého pomeranče a citronu přidáme kůru a šťávu.

Přimícháme mouku a prášek do pečiva.

Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou posypaný velký hluboký plech (36×26 cm) nebo plech vyložíme mastným papírem a po upečení dáme těsto na vlhkou utěrku (pak se snadno dá dolů papír) a necháme vychladnout.

Dáme do vyhřáté trouby a upečeme při 180 °C 20-25 minut. Dokud se těsto peče, uděláme si nádivku. Tři celá vejce vyšleháme s moučkovým cukrem (60g), dáme vodní lázně a necháme tam tak dlouho, dokud nezačne houstnout a táhnout se (asi 20 minut). Přidáme hned kakao, vymícháme a necháme vychladnout.

Máslo (300g) si utřeme s moučkovým cukrem (130g). A vychladlou kakaovou hmotu přimícháme k máslu.

Dobře vyšleháme a můžeme přidat po kapkách trošku pomerančové šťávy.

Uděláme si čokoládovou polevu, kterou připravuji ze 100 g čokolády na vaření a 70 g másla, přidám ještě jednu lžičku oleje a rozpustíme ve vodní lázni.

Na těsto natřeme hotovou náplň a polijeme polevou. (Polevu jsem tak dala , že jsem nalila na střed koláče a otáčela plechem aby se všude roztekla). Necháme v lednici ztuhnout a pak horkým nožem nakrájíme.

[print_gllr id=2114]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient