Recept jsem zdědila od své mámy. Dort je chutný a svěží. V posledních letech ho připravuji každý rok na narozeniny mého syna.
Ingredience: |
tvaroh |
375 g |
máslo |
190 g |
krystalový cukr |
270 g |
vanilkový cukr |
2 balíčky |
mléko |
6 dl |
plátková želatina |
8 ks |
dětské piškoty |
2 balíčky |
jahody čerstvé |
300 – 400 g |
červená želatina |
1 balíček |
|
Postup |
Želatinové plátky (8 ks) jsem dala do hlubokého talíře, zalila studenou vodou a nechala stát cca 10 minut. Mezitím jsem zahřála cca 2 dl mléka, zlehka jsem vyždímala želatinu a dala do horkého mléka. Míchám, dokud se plátky nerozpustí.
Do teplého mléka jsem přidala i rozpuštěné máslo (190 g) a mléko (3 dl).
Tvaroh, krystalový, vanilkový cukr a 1 dl vlažného mléka jsem ponorným mixérem vymixovala, abych dostala hladkou hmotu.
Mléko s máslem a tvaroh s cukrem jsem smíchala dohromady. Nechám stát asi 1-2 hodiny, dokud hmota nebude velmi tekutá.
Na dortovou formu (průměr 26 cm) jsem naskládala 2 balíčky dětských piškotů. Na piškoty jsem nalila tvarohovou hmotu, a takto připravený dort dáme na noc do ledničky. Dortovou formu pro jistotu dám vždy na tác, kdyby náhodou vytekla.
Na druhý den vrch dortu ozdobím jahodami podle fantazie a zalijeme želatinou. Používám červenou želatinu práškovou, kterou připravím podle návodu na balíčku.
|
|
[print_gllr id=811]
Vyzkoušela jsem jaksi s důvěrou tento strašný recept, s touto dávkou cukru
silně přeslazeno a s uvedenou dávkou mléka je to celé jako kašamalta.
Už nikdy, vyhozené peníze a čas.
Nechám stát asi 1-2 hodiny, dokud hmota nebude velmi tekutá.
Tekoucí dort:o)))
Recept jsem zkusila. Tak podle mě je hodně té tvarohové hmoty. Piškoty jsem naskládala na dno a po nalití hmoty teda vyplavaly nahoru. Schovala jsem to sice jahodama, ale špatně se mi to pak servírovalo, protože ten rosol byl pod těma piškotama. Na mě byl dost sladký, i když jahody byly kyslejší, tak se to trošku vyvážilo. Něco z receptu určitě ještě někdy použiju, Takže i taková zkušenost dobrá. 🙂