Nepečený tvarohovo-jahodový dort

Recept jsem zdědila od své mámy. Dort je chutný a svěží. V posledních letech ho připravuji každý rok na narozeniny mého syna.

Ingredience:
tvaroh 375 g
máslo 190 g
krystalový cukr 270 g
vanilkový cukr 2 balíčky
mléko 6 dl
plátková želatina 8 ks
dětské piškoty 2 balíčky
jahody čerstvé 300 – 400 g
červená želatina 1 balíček
Postup
Želatinové plátky (8 ks) jsem dala do hlubokého talíře, zalila studenou vodou a nechala stát cca 10 minut. Mezitím jsem zahřála cca 2 dl mléka, zlehka jsem vyždímala želatinu a dala do horkého mléka. Míchám, dokud se plátky nerozpustí.

Do teplého mléka jsem přidala i rozpuštěné máslo (190 g) a mléko (3 dl).

Tvaroh, krystalový, vanilkový cukr a 1 dl vlažného mléka jsem ponorným mixérem vymixovala, abych dostala hladkou hmotu.

Mléko s máslem a tvaroh s cukrem jsem smíchala dohromady. Nechám stát asi 1-2 hodiny, dokud hmota nebude velmi tekutá.

Na dortovou formu (průměr 26 cm) jsem naskládala 2 balíčky dětských piškotů. Na piškoty jsem nalila tvarohovou hmotu, a takto připravený dort dáme na noc do ledničky. Dortovou formu pro jistotu dám vždy na tác, kdyby náhodou vytekla.

Na druhý den vrch dortu ozdobím jahodami podle fantazie a zalijeme želatinou. Používám červenou želatinu práškovou, kterou připravím podle návodu na balíčku.

[print_gllr id=811]

3 názory na “Nepečený tvarohovo-jahodový dort”

  1. Vyzkoušela jsem jaksi s důvěrou tento strašný recept, s touto dávkou cukru
    silně přeslazeno a s uvedenou dávkou mléka je to celé jako kašamalta.
    Už nikdy, vyhozené peníze a čas.

  2. Nechám stát asi 1-2 hodiny, dokud hmota nebude velmi tekutá.

    Tekoucí dort:o)))

  3. Recept jsem zkusila. Tak podle mě je hodně té tvarohové hmoty. Piškoty jsem naskládala na dno a po nalití hmoty teda vyplavaly nahoru. Schovala jsem to sice jahodama, ale špatně se mi to pak servírovalo, protože ten rosol byl pod těma piškotama. Na mě byl dost sladký, i když jahody byly kyslejší, tak se to trošku vyvážilo. Něco z receptu určitě ještě někdy použiju, Takže i taková zkušenost dobrá. 🙂

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient