Schwarzwaldský dort

Recept na vynikající dort plněný šlehačkou a višněmi.

Vypadá to velmi pracně, také to pracný dort je, ale výsledek stojí za to.

Těsto
kakao 3 lžíce
polohrubá mouka 6 lžíc
cukr krupice 6 lžíc
prášek do pečiva 1/2 balíčku
vejce 6ks
První náplň
višňová marmeláda 1 sklenka
červené dortové želé 2ks
višňový kompot 1 sklenice
Druhá náplň
smetana ke šlehání 500ml
cukr moučka 2 lžíce
bezbarvé dortové želé 1 balíček
Na ozdobu
višňě
Postup
Z polohrubé mouky, kypřícího prášku do pečiva, cukru krupice, vajec a kakaa vytvoříme hladké piškotové těsto. Těsto vložíme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy. V předehřáté troubě upečeme piškot a necháme ho dobře vychladnout.

Piškot rozřízneme na 3 placky. Nahřejeme marmeládu a spodní placku s ní pečlivě namažeme. Na ni poskládáme okapané a vypeckované višně. Uvaříme červené želé podle návodu na sáčku, necháme zchladnout. Když už želé ztratí tekutou konzistenci, opatrně ho navrstvíme na višně a necháme v chladu ztuhnout.

Ušleháme do tuha smetanu ke šlehání a na závěr šlehání přidáme cukr. Rozpustíme ve vodě želatinu, zahřejeme podle návodu, necháme mírně zchladnout a do ještě tekuté želatiny postupně dáme 6 lžic ušlehané šlehačky. Pak tuto hmotu rychle vmícháme do šlehačky.

Přiklopíme druhou placku na studené želé s višněmi, namažeme ji želatinovou šlehačkou, přikryjeme třetí plackou, nahoře a dokola též pomažeme želatinovou šlehačkou. Nakonec dort ozdobíme višněmi, polevou nebo strouhanou čokoládou.

Schwarzwaldský dort podáváme jako výjimečný moučník při slavnostních příležitostech.

[print_gllr id=394]

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient