Čokoládový dort

Po úspěchu našeho prvního receptu na čokoládový dort přidáváme další vyniající recept pro milovníky čokolády.

Krém
Cukr moučka 3 lžíce
Kakao 4 lžíce
Smetana ke šlehání 350 ml
Poleva
Kysaná smetana 150 ml
Čokoláda 190 g
Těsto
Kvalitní hořká čokoláda 160 g
Vlažná voda 150 ml
Cukr krupice 120 g
Třtinový cukr 200 g
Máslo 160 g
Holandské kakao 4 lžíce
Jedlá soda 1 lžička
Vejce 3 ks
Polohrubá mouka 400 g
Postup
Čokoládu nastrouháme a společně s třtinovým cukrem, 150 ml zakysané smetany ji rozpustíme ve vodní lázni.

Kakao, mouku a lžičku jedlé sody prosejeme. Žloutky oddělíme od bílků. Ke žloutkům přidáme změklé máslo a vyšleháme. Pomalu přidáváme cukr. Snížíme rychlost šlehání a do žloutků s máslem postupně přidáváme mouku. Nakonec postupně přiléváme 250 ml vlažné vody.

Těsto vložíme do mísy, přidáme čokoládovou směs a pomaličku přidáváme sníh ušlehaný s bílků.

Těsto rozdělíme na poloviny a přelijeme do dvou stejných vymazaných a vysypaných forem o průměru 22 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut. Upečené korpusy necháme vychladnout.

Připravíme si krém. Smetanu vyšleháme s vanilkou a moučkovým cukrem a kakaem. Jeden díl korpusu dáme na talíř. Potřeme krémem a přikryjeme druhým korpusem.

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, 150 ml kysané smetany ohřejeme. Smetanu vlijeme do čokolády a promícháme. Polevou potřeme celý dort a ozdobíme podle fantazie.

Čokoládový dort dáme do lednice alespoň na 2 hodiny ztuhnout a poté můžeme podávat.


[print_gllr id=417]

1 názor na “Čokoládový dort”

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient