Tento dort je výborný pro ty, kteří se snaží minimálně váhu udržet, ale mají rádi sladké. Doporučujeme.
Korpus: |
vejce |
4 ks |
cukr krystal |
180 g |
hera |
200 g |
mouka |
300 g |
prášek do pečiva |
1 ks |
mléko |
|
Krém: |
vanilkový pudink |
1 ks |
mléko |
300 ml |
cukr |
1 lžíce |
bílý jogurt |
250 ml |
tvaroh v kostce |
250 g |
Ingredience: |
ovoce |
jahody, ananas, banán, rybíz |
jahodový pudink nebo želatina |
1 ks |
šťáva (citronová, z kompotu..) |
300 ml |
|
Postup |
Nejdříve uvaříme vanilkový puding s 250 ml mléka a lžící cukru. Dáme vychladit.
Cukr, žloutky, povolenou heru, případně i 3 lžíce horké vody utřeme nebo ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, podle potřeby mléko a zamícháme. Lehce vmícháme ušlehané bílky s malou špetkou soli. Větší část těsta nalejeme do remosky nebo vymazané a vysypané formy. Do zbylého těsta vmícháme 2 lžíce kakaa a nalejeme na několik míst na světlé těsto. Jednou nožem nebo lžící otočíme dokola.
V remosce, až se těsto zatáhne, přikryjeme alobalem a pečeme 40 minut. Poté zkontrolujeme špejlí, zda těsto již nelepí. Pokud ano, ještě dopečeme. V troubě pečeme na 220°C 20 minut, poté ztlumíme na 180°C a pečeme ještě 20 až 25 minut, podle trouby.
Korpus necháme vystydnou a připravíme krém. Vyšleháme vystydlý puding s hustým bílým jogurtem (používám Hollandia) a tvarohem. Krém není příliš hustý, ale dort dávám do lednice, kde krém ztuhne.
Korpus rozřízneme na 3 části, jsou poměrně tenké, ale stačí. Spodní díl korpusu můžeme pokapat rumem, poklademe ovocem, např. půlky jahod, potřeme krémem, přiložíme prostřední část korpusu, opět pokladem ovocem, např. kousky ananasu, potřeme krémem a přiklopíme vrchním dílem korpusu. Krémem potřeme i boky dortu.
Vrchní část ozdobíme ovocem a uvaříme si želatinu nebo puding se šťávou. Mícháme dokud mírně nevychladne a v tenčí vrstvě polejeme ovoce. Dáme vychladit do lednice.
|
|
[print_gllr id=1813]
Zdroj zde