Torta alla ricotta

Výborný, trochu netradiční dort – Torta alla ricotta pohladí Vaše chuťové buňky!

Ingredience:
hladká mouka 210 g
máslo 100 g
žloutek 3 ks
moučkový cukr 100 g
sůl
citronová kůra
prášek do pečiva 1/2 balíčku
Krém:
ricotta 1 kg
moučkový cukr 2 lžíce
smetana 100 ml
vejce 2 ks
vanilkový lusk
ovoce dle chuti
Postup
Z ingrediencí na korpus vypracujeme jemné těsto. Vložíme je na dno a vytáhneme kolem stěn vymazané a vysypané dortové formy. Těsto sem tam propícháme vidličkou. Poté je skryjeme pod pečící folií. A aby toho nebylo málo, navrch na něj rozházíme fazole. Díky tomu těsto během pečení neopustí máslo.

Pečeme v troubě předehřáté na 180°C. Po deseti minutách je vytáhneme na vzduch, zbavíme fazolí i fólie a necháme odpočinout.

Ricottu zbavíme vody a dáme do mísy, kde ji spolu s vejcem, moučkovým cukrem a zrníčky z vanilkového lusku vyšleháme do krému. Ten poté přelijeme smetanou. Aby byl krém jako hedvábí, propasírujeme jej přes cedník a můžeme jím rovnou zalít předpečený korpus.

Dort pečeme 25 minut v předehřáté troubě na 175°C.

Hotový skvost zdobíme čerstvým ovocem.

[print_gllr id=1867]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient