Výborný, trochu netradiční dort – Torta alla ricotta pohladí Vaše chuťové buňky!
Ingredience: |
hladká mouka |
210 g |
máslo |
100 g |
žloutek |
3 ks |
moučkový cukr |
100 g |
sůl |
|
citronová kůra |
|
prášek do pečiva |
1/2 balíčku |
Krém: |
ricotta |
1 kg |
moučkový cukr |
2 lžíce |
smetana |
100 ml |
vejce |
2 ks |
vanilkový lusk |
|
ovoce |
dle chuti |
|
Postup |
Z ingrediencí na korpus vypracujeme jemné těsto. Vložíme je na dno a vytáhneme kolem stěn vymazané a vysypané dortové formy. Těsto sem tam propícháme vidličkou. Poté je skryjeme pod pečící folií. A aby toho nebylo málo, navrch na něj rozházíme fazole. Díky tomu těsto během pečení neopustí máslo.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C. Po deseti minutách je vytáhneme na vzduch, zbavíme fazolí i fólie a necháme odpočinout.
Ricottu zbavíme vody a dáme do mísy, kde ji spolu s vejcem, moučkovým cukrem a zrníčky z vanilkového lusku vyšleháme do krému. Ten poté přelijeme smetanou. Aby byl krém jako hedvábí, propasírujeme jej přes cedník a můžeme jím rovnou zalít předpečený korpus.
Dort pečeme 25 minut v předehřáté troubě na 175°C.
Hotový skvost zdobíme čerstvým ovocem.
|
|
[print_gllr id=1867]
Zdroj zde