Výborný tvarohový koláč s broskví pro všechny milovníky ovoce a tvarohu. Je lehký, téměř ideální na začínající léto!
Náplň: |
olej |
50 ml |
cukr moučka |
4 lžíce |
kompotované broskve |
1 konzerva |
vejce |
1 ks |
mléko |
4 dl |
vanilkový cukr |
1 balíček |
tvaroh |
500 g |
vanilkový pudinkový prášek |
1 balíček |
Podle potřeby: |
strouhanka |
na vysypání |
máslo |
na vymazání |
Těsto: |
prášek do pečiva |
|
polohrubá mouka |
220 g |
cukr moučka |
50 g |
vejce |
1 ks |
máslo |
125 g |
|
Postup |
Nejdříve připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku, kterou smícháme s polovinou prášku do pečiva. Přidáme cukr. Do středu rozklepneme jedno vejce a dokola rozdrobíme změklé máslo. Vše zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme na chvíli odležet.
Kompotované broskve necháme okapat, potom je nakrájíme na kousky.
Náplň připravíme ve šlehači. Tvaroh zalijeme mlékem, přidáme vejce, vanilkový cukr, vanilkový pudinkový prášek, olej a cukr. Vše důkladně promícháme. Nakonec vařečkou vmícháme nakrájené kompotované broskve.
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nejlépe ručně poklademe dno a stěny formy těstem. Nyní do formy vlijeme připravenou krémovou náplň. Tvarohový koláč s broskví pečeme v mírné troubě dozlatova, dokud náplň neztuhne.
Tvarohový koláč s broskví podáváme ke kávě nebo čaji. Můžeme ho ozdobit kompotovanou broskví a čokoládou. |
|
[print_gllr id=2361]
Zdroj zde