Švestkový koláč bez droždí

Výborný švestkový koláč bez droždí, který potěší všechny milovníky sladkého. Absence droždí z něj nedělá špatný koláč, právě naopak!

Drobenka:
cukr moučka 3/4 hrnku
polohrubá mouka 2 hrnky
vanilkový cukr 1 balíček
rozpuštené máslo 125 g
Podle potřeby:
mouka na vysypání
švestky
tuk na vymazání
Těsto:
olej 1/2 hrnku
hrubá mouka 1 hrnek
mléko 1 hrnek
vejce 1 ks
polohrubá mouka 1 hrnek
cukr krystal 1 hrnek
prášek do pečiva 1/2 balíčku
Postup
Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ostatní suroviny a umícháme těsto, které rozetřeme na plech (vymazaný a vysypaný či na pečící papír).

Drobenku si prsty vytvoříme z mouky, cukru, vanilkového cukru a másla.

Povrch švestkového koláče poklademe vypeckovaným ovocem, švestky klademe hustě vedle sebe, posypeme dostatečně drobenkou. Namísto drobenky můžeme použít mletý mák smíchaný s moučkovým cukrem.

Švestkový koláč bez droždí pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180 °C asi 50 minut.

[print_gllr id=2355]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient