Výborný švestkový koláč bez droždí, který potěší všechny milovníky sladkého. Absence droždí z něj nedělá špatný koláč, právě naopak!
| Drobenka: |
| cukr moučka |
3/4 hrnku |
| polohrubá mouka |
2 hrnky |
| vanilkový cukr |
1 balíček |
| rozpuštené máslo |
125 g |
| Podle potřeby: |
| mouka na vysypání |
|
| švestky |
|
| tuk na vymazání |
|
| Těsto: |
| olej |
1/2 hrnku |
| hrubá mouka |
1 hrnek |
| mléko |
1 hrnek |
| vejce |
1 ks |
| polohrubá mouka |
1 hrnek |
| cukr krystal |
1 hrnek |
| prášek do pečiva |
1/2 balíčku |
|
| Postup |
| Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ostatní suroviny a umícháme těsto, které rozetřeme na plech (vymazaný a vysypaný či na pečící papír).
Drobenku si prsty vytvoříme z mouky, cukru, vanilkového cukru a másla.
Povrch švestkového koláče poklademe vypeckovaným ovocem, švestky klademe hustě vedle sebe, posypeme dostatečně drobenkou. Namísto drobenky můžeme použít mletý mák smíchaný s moučkovým cukrem.
Švestkový koláč bez droždí pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180 °C asi 50 minut.
|
|
[print_gllr id=2355]
Zdroj zde