Výborný tvarohový koláč s brusinkami a pomerančem pro všechny milovníky tvarohu a ovoce. Tento dort není příliš kalorický a přesto tak dobrý!
Další podobné cheesecaky můžete najít na Nejlepší Cheesecake.
Ingredience: |
čokoládové sušenky |
150 g |
máslo |
50 g |
mascarpone |
500 g |
smetana ke šlehání |
250 ml |
cukr |
150 g |
kůra |
z 1 pomeranče |
sušené brusinky |
70 g |
brusinky |
200 g |
cukr |
150 g |
kůra a šťáva |
z 1 pomeranče |
želatina |
1 balíček |
vody |
100 ml |
|
Postup |
Sušenky rozmixujeme v mixéru. Pak přidáme rozpuštěné máslo. Vymixujeme pevnou hmotu, kterou vyplníme dno formy. Pořádně utlačíme a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme při 165 °C cca 10 min.
Náplň : Utřeme vejce, cukr mascarpone a smetanu. Nakonec přidáme sušené brusinky a nastrouháme kůru z jednoho pomeranče. Tuto směs nalijme na sušenkovou směs a dáme do trouby na 165 °C cca na 1 hodinu.
Želé : Brusinky vymixujeme v mixéru. Přidáme cukr, kůru a šťávu z jednoho pomeranče a přivedeme k varu.
Snížíme teplotu a vaříme na nízké teplotě 10 minut. Mezitím si namočíme želatinu a připravíme ji podle návodu na obalu. Vmícháme do brusinkové směsi a dobře promícháme. Pak nalijeme na vrch koláče a necháme v chladu zatuhnout.
Brusinky vymixujeme v mixéru. Přidáme cukr, kůru a šťávu z jednoho pomeranče a přivedeme k varu.
Pak snížíme teplotu a vaříme na nízké teplotě 10 minut. Mezitím si namočíme želatinu a připravíme ji podle návodu na obalu. Vmícháme do brusinkové směsi a dobře promícháme. Pak nalijeme na vrch koláče a necháme v chladu zatuhnout.
|
|
[print_gllr id=2230]
Zdroj zde
Ahoj, chci se pustit do tohoto dortu, v seznamu ingrediencí není počet vajec, ale v postupu se dává do náplně. Kolik tedy vajec?
Děkuju L.