Další z řad výborných rolád – tato andělská roláda je jednoduchá a rychlá.
| Ingredience: |
| cukr krupice |
80 g |
| hladká mouka |
40 g |
| kokos |
30 g |
| sníh z bílků |
5 ks |
| pečící papír |
|
| moučkový cukr |
na posypání |
| Náplň: |
| smetana ke šlehání |
400 ml |
| ztužovač šlehačky |
1 ks |
| vanilkový cukr |
1 ks |
| moučkový cukr |
1 lžíce |
| Dohotovení: |
| strouhaný kokos |
|
|
| Postup |
Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh, do něj zlehka vmícháme mouku s kokosem. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180-ti °C cca 10 minut – nepřesušit! Upečený plát dorůžova pocukrujeme zlehka moučkovým cukrem a překlopíme na utěrku. Z teplého plátu opatrně sundáme pečící papír (pokud nejde, navlhčíme ho vodou a chvíli necháme, pak odstraníme). Necháme vychladnout.
Smetanu, ztužovač a cukry ušleháme. Větší částí šlehačky natřeme plát a zarolujeme do rolády, tu zlehka potřeme zbytkem šlehačky a celou roládu obalíme v kokosu. Dáme vychladit a proležet do druhého dne.
|
|
[print_gllr id=1577]
Zdroj zde