Andělská roláda

Další z řad výborných rolád – tato andělská roláda je jednoduchá a rychlá.

Ingredience:
cukr krupice 80 g
hladká mouka 40 g
kokos 30 g
sníh z bílků 5 ks
pečící papír
moučkový cukr na posypání
Náplň:
smetana ke šlehání 400 ml
ztužovač šlehačky 1 ks
vanilkový cukr 1 ks
moučkový cukr 1 lžíce
Dohotovení:
strouhaný kokos
Postup
Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh, do něj zlehka vmícháme mouku s kokosem. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180-ti °C cca 10 minut – nepřesušit! Upečený plát dorůžova pocukrujeme zlehka moučkovým cukrem a překlopíme na utěrku. Z teplého plátu opatrně sundáme pečící papír (pokud nejde, navlhčíme ho vodou a chvíli necháme, pak odstraníme). Necháme vychladnout.

Smetanu, ztužovač a cukry ušleháme. Větší částí šlehačky natřeme plát a zarolujeme do rolády, tu zlehka potřeme zbytkem šlehačky a celou roládu obalíme v kokosu. Dáme vychladit a proležet do druhého dne.

[print_gllr id=1577]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient