Výborný jednoduchý pařížský dort pro nenáročné cukráře. Na tento dort si určitě nechejte nějakou chvíli, protože za to opravdu stojí.
Další luxusní dorty můžete vidět zde: Recepty na Dorty
Na krém: |
ztužovač šlehačky |
1 ks |
cukr |
50 g |
smetana ke šlehání |
500 ml |
kakao |
40 g |
Poleva: |
máslo a Hera |
50 g |
čokoláda na vaření |
100 g |
Těsto: |
žloutek |
4 ks |
bílek |
4 ks |
cukr |
150 g |
kakao |
30 g |
jemná krupice |
90 g |
|
Postup |
Postup přípravy receptu
Cukr třeme se žloutky, přidáme kakao, nahrubo nastrouhaná oloupaná jablka, krupici a poté lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
Korpus na dort pečeme při 170°C cca 45 minut v dortové formě. Necháme prochladnout.
Na krém svaříme šlehačku s cukrem a kakaem a necháme přes noc v lednici. Poté ušleháme se ztužovači a namažeme na korpus.
Polevu připravíme tak, že do rozpuštěného tuku nalámeme čokoládu a mícháme, až se vše spojí. Prochladlou polevu nalijeme na vychlazený dort a zdobíme podle své fantazie.
Pařížský dort s jablky podáváme ke kávě, čaji, je vhodný i na oslavy.
|
|
[print_gllr id=1572]
Zdroj zde