Pařížský dort s jablky

Výborný jednoduchý pařížský dort pro nenáročné cukráře. Na tento dort si určitě nechejte nějakou chvíli, protože za to opravdu stojí.

Další luxusní dorty můžete vidět zde: Recepty na Dorty

Na krém:
ztužovač šlehačky 1 ks
cukr 50 g
smetana ke šlehání 500 ml
kakao 40 g
Poleva:
máslo a Hera 50 g
čokoláda na vaření 100 g
Těsto:
žloutek 4 ks
bílek 4 ks
cukr 150 g
kakao 30 g
jemná krupice 90 g
Postup

Postup přípravy receptu

Cukr třeme se žloutky, přidáme kakao, nahrubo nastrouhaná oloupaná jablka, krupici a poté lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

Korpus na dort pečeme při 170°C cca 45 minut v dortové formě. Necháme prochladnout.

Na krém svaříme šlehačku s cukrem a kakaem a necháme přes noc v lednici. Poté ušleháme se ztužovači a namažeme na korpus.

Polevu připravíme tak, že do rozpuštěného tuku nalámeme čokoládu a mícháme, až se vše spojí. Prochladlou polevu nalijeme na vychlazený dort a zdobíme podle své fantazie.

Pařížský dort s jablky podáváme ke kávě, čaji, je vhodný i na oslavy.

[print_gllr id=1572]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient