Výborné banánové řezy s vanilkovým krémem Vás povzbudí a potěší. Doporučujeme.
Těsto: |
změklé máslo |
125 g |
moučkový cukr |
80 g |
sůl |
špetka |
vejce |
4 ks |
hladká mouka |
100 g |
polohrubá mouka |
100 g |
prášek do pečiva |
1 balíček |
mléko |
3 lžíce |
rum |
4 lžíce |
kakao |
1 lžíce |
banány |
3 ks |
tuk |
na vymazání formy |
mouka |
na vysypání formy |
Pudink: |
mléko |
3 dl |
máslo |
70 g |
cukr |
1 lžíce |
vanilkový pudink |
1 balení |
Vanilkový krém: |
pomazánkové máslo |
200 g |
vanilkový cukr |
2 balení |
smetana ke šlehání |
1 kelímek |
vanilkový cukr |
1 balení |
moučkový cukr |
dle chuti |
kakao/kokos/margotka |
na ozdobení |
|
Postup |
Změklé máslo s moučkovým cukrem a solí vyšleháme do pěny, vmícháme vejce, mouky s kypřidlem, mlékem a dvěma lžícemi rumu. Vše dobře promícháme, polovinu těsta rozetřeme do připravené formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali moukou nebo kokosem.
Do druhé části těsta přidáme dvě lžíce rumu, lžíci kakaa a opět dobře promícháme.
Tmavé těsto rozetřeme na světlé, banán pokrájíme na širší kolečka, která do těsta lehce zatlačíme a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (180°C) – vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
Během pečení si připravíme pudink z mléka, pudinku, cukru a másla. Vše společně uvaříme a nalijeme na ještě teplou buchtu, pak necháme zcela vychladnout.
Ze smetany, vanilkového cukru a pomazánkového másla vyšleháme krém (můžeme dosladit dle chuti), který natřeme na vychladlou buchtu. Krém pak posypeme dle chuti kakaem, kokosem, nastrouhanou čokoládou… a necháme v chladu do druhého dne proležet.
Nepodáváme přímo studené z lednice, před podáváním necháme chvíli prohřát při pokojové teplotě, řezy jsou pak vláčnější.
Řezy můžeme upéct i jako dort v kulaté dortové formě.
|
|
[print_gllr id=1586]
Zdroj zde