Banánové řezy s vanilkovým krémem

Výborné banánové řezy s vanilkovým krémem Vás povzbudí a potěší. Doporučujeme.

Těsto:
změklé máslo 125 g
moučkový cukr 80 g
sůl špetka
vejce 4 ks
hladká mouka 100 g
polohrubá mouka 100 g
prášek do pečiva 1 balíček
mléko 3 lžíce
rum 4 lžíce
kakao 1 lžíce
banány 3 ks
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy
Pudink:
mléko 3 dl
máslo 70 g
cukr 1 lžíce
vanilkový pudink 1 balení
Vanilkový krém:
pomazánkové máslo 200 g
vanilkový cukr 2 balení
smetana ke šlehání 1 kelímek
vanilkový cukr 1 balení
moučkový cukr dle chuti
kakao/kokos/margotka na ozdobení
Postup
Změklé máslo s moučkovým cukrem a solí vyšleháme do pěny, vmícháme vejce, mouky s kypřidlem, mlékem a dvěma lžícemi rumu. Vše dobře promícháme, polovinu těsta rozetřeme do připravené formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali moukou nebo kokosem.

Do druhé části těsta přidáme dvě lžíce rumu, lžíci kakaa a opět dobře promícháme.

Tmavé těsto rozetřeme na světlé, banán pokrájíme na širší kolečka, která do těsta lehce zatlačíme a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (180°C) – vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.

Během pečení si připravíme pudink z mléka, pudinku, cukru a másla. Vše společně uvaříme a nalijeme na ještě teplou buchtu, pak necháme zcela vychladnout.

Ze smetany, vanilkového cukru a pomazánkového másla vyšleháme krém (můžeme dosladit dle chuti), který natřeme na vychladlou buchtu. Krém pak posypeme dle chuti kakaem, kokosem, nastrouhanou čokoládou… a necháme v chladu do druhého dne proležet.

Nepodáváme přímo studené z lednice, před podáváním necháme chvíli prohřát při pokojové teplotě, řezy jsou pak vláčnější.

Řezy můžeme upéct i jako dort v kulaté dortové formě.

[print_gllr id=1586]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient