Výborný dost banánová bleskovka, aby vás nepřekvapila nečekaná návštěva. Perfektně se hodí ke kafe nebo čaji, ale i jako dort k narozeninám.
| Korpus: |
| vejce (velké) |
1 ks |
| polohrubá mouka |
40 g |
| cukr krupice |
40 g |
| olej |
1 lžíce |
| horká voda |
1 lžíce |
| kakao |
1 lžíce |
| prášek do pečiva |
na špičku nože |
| Náplň: |
| smetana ke šlehání |
1 kelímek |
| ztužovač šlehačky |
1 ks |
| vanilkový cukr |
1 ks |
| nastrouhaná margotka |
50 g |
| zakysaná smetana |
1 kelímek |
| banány (pokrájené na plátky) |
2 ks |
| Dozdobení: |
| kakao |
|
| banán |
|
| čokoládová poleva |
|
| šlehačka |
|
|
| Postup |
Korpus: vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě cca 14 minut – vyzkoušíme špejlí. Než korpus vychladne, připravíme si náplň: smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Do husté šlehačky vmícháme zakysanku, nastrouhanou margotku a pokrájené banány. Zlehka, ale dobře promícháme a naneseme na vychladlý korpus. Náplň na korpusu uhladíme, posypeme kakaem (nebo nastrouhanou čokoládou) a dáme vychladit. Po vychlazení nakrájíme na díly, které před podáváním dozdobíme plátky banánu, polevou, šlehačkou… – dle chuti.
Dort je velmi rychlý a chutný, proto bleskovka , kterou zvládne každý za pár minut.
|
|
[print_gllr id=2297]
Zdroj zde
dortík