Výborný dost banánová bleskovka, aby vás nepřekvapila nečekaná návštěva. Perfektně se hodí ke kafe nebo čaji, ale i jako dort k narozeninám.
Korpus: |
vejce (velké) |
1 ks |
polohrubá mouka |
40 g |
cukr krupice |
40 g |
olej |
1 lžíce |
horká voda |
1 lžíce |
kakao |
1 lžíce |
prášek do pečiva |
na špičku nože |
Náplň: |
smetana ke šlehání |
1 kelímek |
ztužovač šlehačky |
1 ks |
vanilkový cukr |
1 ks |
nastrouhaná margotka |
50 g |
zakysaná smetana |
1 kelímek |
banány (pokrájené na plátky) |
2 ks |
Dozdobení: |
kakao |
|
banán |
|
čokoládová poleva |
|
šlehačka |
|
|
Postup |
Korpus: vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě cca 14 minut – vyzkoušíme špejlí. Než korpus vychladne, připravíme si náplň: smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Do husté šlehačky vmícháme zakysanku, nastrouhanou margotku a pokrájené banány. Zlehka, ale dobře promícháme a naneseme na vychladlý korpus. Náplň na korpusu uhladíme, posypeme kakaem (nebo nastrouhanou čokoládou) a dáme vychladit. Po vychlazení nakrájíme na díly, které před podáváním dozdobíme plátky banánu, polevou, šlehačkou… – dle chuti.
Dort je velmi rychlý a chutný, proto bleskovka , kterou zvládne každý za pár minut.
|
|
[print_gllr id=2297]
Zdroj zde
dortík