Banánová bleskovka

Výborný dost banánová bleskovka, aby vás nepřekvapila nečekaná návštěva. Perfektně se hodí ke kafe nebo čaji, ale i jako dort k narozeninám.

Korpus:
vejce (velké) 1 ks
polohrubá mouka 40 g
cukr krupice 40 g
olej 1 lžíce
horká voda 1 lžíce
kakao 1 lžíce
prášek do pečiva na špičku nože
Náplň:
smetana ke šlehání 1 kelímek
ztužovač šlehačky 1 ks
vanilkový cukr 1 ks
nastrouhaná margotka 50 g
zakysaná smetana 1 kelímek
banány (pokrájené na plátky) 2 ks
Dozdobení:
kakao
banán
čokoládová poleva
šlehačka
Postup
Korpus: vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě cca 14 minut – vyzkoušíme špejlí. Než korpus vychladne, připravíme si náplň: smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Do husté šlehačky vmícháme zakysanku, nastrouhanou margotku a pokrájené banány. Zlehka, ale dobře promícháme a naneseme na vychladlý korpus. Náplň na korpusu uhladíme, posypeme kakaem (nebo nastrouhanou čokoládou) a dáme vychladit. Po vychlazení nakrájíme na díly, které před podáváním dozdobíme plátky banánu, polevou, šlehačkou… – dle chuti.

Dort je velmi rychlý a chutný, proto bleskovka , kterou zvládne každý za pár minut.

[print_gllr id=2297]
Zdroj zde

1 názor na “Banánová bleskovka”

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient