Výborné želatinové řezy pro všechny milovníky smetanových a ovocných dortů. Tyto řezy Vás nadchnou a naladí příjemnou náladu.
Krém: |
měkký tvaroh |
250 g |
cukr moučka |
|
zlatá haná |
125 g |
zakysaná smetana |
1 ks |
Náplň: |
jahody |
|
Poleva: |
červená želatina |
2 balíčky |
Těsto: |
vejce |
6 ks |
polohrubá mouka |
210 g |
cukr krupice |
180 g |
|
Postup |
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pak postupně přimícháváme mouku. Vzniklé těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme asi 20 minut na 175 stupňů. Upečený korpus necháme vychladnout.
Zatím si připravíme krém. Kostku tvarohu vyšleháme s máslem, pak ručně vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti osladíme moučkovým cukrem.
Na vychladlý piškot natřeme krém, poklademe plátky jahod a přelijeme mírně zchladlou želatinou, kterou připravíme podle návodu na sáčku. Želatinové jahodové řezy necháme v lednici ztuhnout a vychladit.
Želatinové jahodové řezy nakrájíme a můžeme podávat.
|
|
[print_gllr id=2315]
Zdroj zde
bb
Dobrý recept , ale bez kvasnic bez mléka nebo oleje co to bude za těsto.
Ale jo dá se to frajeřina úplně bez vajec super
P.S. je mi 55 a nemám nos a ruky dělal sem to nohama a delikateska (y)