Želatinové jahodové řezy

Výborné želatinové řezy pro všechny milovníky smetanových a ovocných dortů. Tyto řezy Vás nadchnou a naladí příjemnou náladu.

Krém:
měkký tvaroh 250 g
cukr moučka
zlatá haná 125 g
zakysaná smetana 1 ks
Náplň:
jahody
Poleva:
červená želatina 2 balíčky
Těsto:
vejce 6 ks
polohrubá mouka 210 g
cukr krupice 180 g
Postup
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pak postupně přimícháváme mouku. Vzniklé těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme asi 20 minut na 175 stupňů. Upečený korpus necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Kostku tvarohu vyšleháme s máslem, pak ručně vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti osladíme moučkovým cukrem.

Na vychladlý piškot natřeme krém, poklademe plátky jahod a přelijeme mírně zchladlou želatinou, kterou připravíme podle návodu na sáčku. Želatinové jahodové řezy necháme v lednici ztuhnout a vychladit.

Želatinové jahodové řezy nakrájíme a můžeme podávat.

[print_gllr id=2315]
Zdroj zde

3 názory na “Želatinové jahodové řezy”

  1. Dobrý recept , ale bez kvasnic bez mléka nebo oleje co to bude za těsto.

  2. Ale jo dá se to frajeřina úplně bez vajec super
    P.S. je mi 55 a nemám nos a ruky dělal sem to nohama a delikateska (y)

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient