Jednoduchý a přesto výborný recept na roládu, která Vás prostě nadchne!
Těsto: |
bílek |
200 g |
vanilkový cukr |
|
cukr krupice |
160 g |
hladká mouka |
70 g |
strouhaný kokos |
70 g |
moučkový cukr |
na posyp těsta a hotového korpusu |
pečící papír |
|
Krém: |
mléko |
350 ml |
vanilkový pudink |
1 ks |
instantní káva |
1 lžíce |
krupicový cukr |
100 g |
změklé máslo |
130 g |
moučkový cukr |
1 lžíce |
Další ingredience: |
čokoláda na vaření |
|
plátek 100 % tuku |
|
rum |
|
|
Postup |
Bílky vyšleháme s cukrem krupicí na sníh. Poté vmícháme vanilkový cukr s kokosem a moukou. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme a přes jemný cedníček posypeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dorůžova, cca 10 minut.
Hned po vyndání opět jemně posypeme moučkovým cukrem a zarolujeme. Na délku zarolujeme celý korpus pokud chceme dělat roládu. Pokud chceme dělat zákusky (dortíčky), tak rolujeme z obou kratších stran proti sobě, kde se válečky střetnou uprostřed rolády. Jestliže chceme dělat řez, necháme plát vystydnout a nerolujeme.
Krém:
Mléko uvaříme s pudinkem, kávou, cukrem. Hustý pudink dáme do misky, zakryjeme mikrotenovým sáčkem, aby se nám neudělal škraloup. Necháme zcela vychladnout. Máslo vyšleháme v míse se lžící moučkového cukru do pěny a postupně zašleháváme pudink.
Roláda:
Zchladlou roládu rozbalíme, opatrně sundáme papír, těsto pokapeme rumem, potřeme krémem a opět pevně zarolujeme. Ve vodní lázni nebo mikrovlnce rozehřejeme čokoládu na vaření, po kouskách vmícháme tuk, který nám udělá tekutější polevu, která se nám bude dobře roztírat a celou roládu potřeme. V chladu necháme proležet alespoň přes noc.
|
|
[print_gllr id=2286]
Zdroj zde