Roláda Štafetka

Jednoduchý a přesto výborný recept na roládu, která Vás prostě nadchne!

Těsto:
bílek 200 g
vanilkový cukr
cukr krupice 160 g
hladká mouka 70 g
strouhaný kokos 70 g
moučkový cukr na posyp těsta a hotového korpusu
pečící papír
Krém:
mléko 350 ml
vanilkový pudink 1 ks
instantní káva 1 lžíce
krupicový cukr 100 g
změklé máslo 130 g
moučkový cukr 1 lžíce
Další ingredience:
čokoláda na vaření
plátek 100 % tuku
rum
Postup
Bílky vyšleháme s cukrem krupicí na sníh. Poté vmícháme vanilkový cukr s kokosem a moukou. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme a přes jemný cedníček posypeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dorůžova, cca 10 minut.

Hned po vyndání opět jemně posypeme moučkovým cukrem a zarolujeme. Na délku zarolujeme celý korpus pokud chceme dělat roládu. Pokud chceme dělat zákusky (dortíčky), tak rolujeme z obou kratších stran proti sobě, kde se válečky střetnou uprostřed rolády. Jestliže chceme dělat řez, necháme plát vystydnout a nerolujeme.

Krém:

Mléko uvaříme s pudinkem, kávou, cukrem. Hustý pudink dáme do misky, zakryjeme mikrotenovým sáčkem, aby se nám neudělal škraloup. Necháme zcela vychladnout. Máslo vyšleháme v míse se lžící moučkového cukru do pěny a postupně zašleháváme pudink.

Roláda:

Zchladlou roládu rozbalíme, opatrně sundáme papír, těsto pokapeme rumem, potřeme krémem a opět pevně zarolujeme. Ve vodní lázni nebo mikrovlnce rozehřejeme čokoládu na vaření, po kouskách vmícháme tuk, který nám udělá tekutější polevu, která se nám bude dobře roztírat a celou roládu potřeme. V chladu necháme proležet alespoň přes noc.

[print_gllr id=2286]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient