Broskvový dort

Jeden z dalších výborných ovocných dortů, po kterých se na stole jen zapráší. Tento broskvový dort Vás nadchne.

Ingredience:
vejce 2 ks
práškový cukr 50 g
vanilkový cukr 1 balení
hladká mouka 40 g
maizena 25 g
prášek do pečiva 1 lžička
tvaroh 250 g
smetana ke šlehání 250 ml
čirá želatina 1 balení
zavařené broskve 500 g
Postup
Troubu předehřejeme na 200 °C (plynová stupeň 3-4). Bílky do tuha vyšleháme s 50 g práškového cukru a s 1 vanilkovým cukrem. Po jednom přimícháme žloutky, mouku, maizenu a prášek do pečiva. Zlehka promícháme, do vymazané a vysypané dortové formy nalijeme těsto, zarovnáme a pečeme asi 15 min. Necháme vychladnout. 1/3 broskví nadrobno nakrájíme.

Tvaroh do pěny vymícháme s 75 g práškového cukru a přimícháme nakrájené broskve. Šlehačku vyšleháme a postupně přimícháme k tvarohu. Tvarohovou náplň rovnoměrně rozdělíme na piškotové těsto, poskládáme na ni polovinu broskví a zalijeme želatinou, kterou připravíme podle návodu na obalu.

Odložíme ztuhnout do chladničky. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou, plátky mandlí nebo ořechů (mandlemi můžeme oblepit bok dortu)

[print_gllr id=1593]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient