Jeden z dalších výborných ovocných dortů, po kterých se na stole jen zapráší. Tento broskvový dort Vás nadchne.
Ingredience: |
vejce |
2 ks |
práškový cukr |
50 g |
vanilkový cukr |
1 balení |
hladká mouka |
40 g |
maizena |
25 g |
prášek do pečiva |
1 lžička |
tvaroh |
250 g |
smetana ke šlehání |
250 ml |
čirá želatina |
1 balení |
zavařené broskve |
500 g |
|
Postup |
Troubu předehřejeme na 200 °C (plynová stupeň 3-4). Bílky do tuha vyšleháme s 50 g práškového cukru a s 1 vanilkovým cukrem. Po jednom přimícháme žloutky, mouku, maizenu a prášek do pečiva. Zlehka promícháme, do vymazané a vysypané dortové formy nalijeme těsto, zarovnáme a pečeme asi 15 min. Necháme vychladnout. 1/3 broskví nadrobno nakrájíme.
Tvaroh do pěny vymícháme s 75 g práškového cukru a přimícháme nakrájené broskve. Šlehačku vyšleháme a postupně přimícháme k tvarohu. Tvarohovou náplň rovnoměrně rozdělíme na piškotové těsto, poskládáme na ni polovinu broskví a zalijeme želatinou, kterou připravíme podle návodu na obalu.
Odložíme ztuhnout do chladničky. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou, plátky mandlí nebo ořechů (mandlemi můžeme oblepit bok dortu)
|
|
[print_gllr id=1593]
Zdroj zde