Barevný pudinkový dort

Máte rádi sladké, ale bojíte se o svou postavu? Pak je tohle pro Vás (skoro) ten pravý recept. Tento pudinkový dort je lehký a výborný.

Tmavé těsto:
vejce 3 ks
polohrubá mouka 90 g
cukr krupice 90 g
prášek do pečiva 1 lžička
kakao 3 lžičky
olej 2 lžíce
teplá voda 2 lžíce
Světlé těsto:
vejce 3 ks
polohrubá mouka 90 g
cukr krupice 90 g
prášek do pečiva 1 lžička
olej 2 lžíce
teplá voda 1 lžíce
Světlý pudink:
vanilkový pudink 1 balíček
mléko 400 ml
cukr krupice 2 lžíce
Tmavý pudink:
kakaový pudink 1 balíček
kakao 1 lžíce
mléko 400 ml
cukr krupice 2 lžíce
Dohotovení:
šlehačka nebo pařížská šlehačka, poleva, ovoce..
marmeláda dle chuti
Postup
Formu na dort (24 – 26 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

Světlé těsto: Žloutky vyšleháme do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy a dáme péct na střední teplotu do předehřáté trouby dorůžova – vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladit a prokrojíme na dva pláty. Tmavé těsto děláme stejně jako světlé, jen přidáme kakao.

Pudinky si uvaříme dle návodu. Nenecháváme vychladnout, korpusy potíráme teplým pudinkem. Prokrojené korpusy na sebe skládáme střídavě: světlý-tmavý-světlý-tmavý a vrstvy střídavě potíráme pudinky a marmeládou. Poslední díl korpusu potřeme podle chuti šlehačkou nebo přelijeme polevou, dozdobíme ovocem… .

Dort po natření necháme v chladu proležet.

[print_gllr id=1059]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient