Cheesecake se do povědomí lidí v Evropě dostal poměrně pozdě. Tento výborný moučník pochází z Ameriky a je tam také velice oblíbený.
Pokud Vám cheesecake zachutná, můžete se podívat na další recepty, fotky a zajímavosti na Nejlepší Cheesecake
Ingredience: |
lučina (bez příchuti) nebo masrcapone |
600 g |
zakysaná smetana |
1 kelímek |
máslové sušenky |
170 – 200 g |
máslo |
70 g |
vejce |
3 ks |
moučkový cukr |
200 g |
vanilkový cukr |
1 balení |
citronová šťáva |
z 1/2 ks |
|
Postup |
V mixéru nebo válečkem rozdrtíme sušenky, ty potom ručně smícháme s máslem, aby se dobře spojily. Dáme na dno dortové formy (napěchujeme to tam) a dáme na 10 minut do trouby rozehřáté na 180°C.
Pak smícháme Lučinu (příp. mascarpone), zakys. smetanu, moučk. cukr, vanilk. cukr, vejce a citr. šťávu, mícháme v robotu nebo ručně. Tuto směs nalijeme na upečený sušenkový základ. Dáme do trouby a pečeme půl hodiny (během této doby neotevírat troubu).
Po půlhodině pečení kontrolujeme dort, měl by být na okrajích pevný a uprostřed se třást jako puding, pak je dort hotový. Otevřeme troubu a necháme v troubě vychladnout.
Pak ještě dáme na pár hodin do ledničky (může být i přes noc, je pak chutnější).
Hotový dort můžeme zdobit např. horkými malinami, jahodami, čokoládovou polevou, ale můžeme podávat i samotný.
|
|
[print_gllr id=1754]
Zdroj zde