Cheesecake po česku

Cheesecake se do povědomí lidí v Evropě dostal poměrně pozdě. Tento výborný moučník pochází z Ameriky a je tam také velice oblíbený.
Pokud Vám cheesecake zachutná, můžete se podívat na další recepty, fotky a zajímavosti na Nejlepší Cheesecake

Ingredience:
lučina (bez příchuti) nebo masrcapone 600 g
zakysaná smetana 1 kelímek
máslové sušenky 170 – 200 g
máslo 70 g
vejce 3 ks
moučkový cukr 200 g
vanilkový cukr 1 balení
citronová šťáva z 1/2 ks
Postup
V mixéru nebo válečkem rozdrtíme sušenky, ty potom ručně smícháme s máslem, aby se dobře spojily. Dáme na dno dortové formy (napěchujeme to tam) a dáme na 10 minut do trouby rozehřáté na 180°C.

Pak smícháme Lučinu (příp. mascarpone), zakys. smetanu, moučk. cukr, vanilk. cukr, vejce a citr. šťávu, mícháme v robotu nebo ručně. Tuto směs nalijeme na upečený sušenkový základ. Dáme do trouby a pečeme půl hodiny (během této doby neotevírat troubu).

Po půlhodině pečení kontrolujeme dort, měl by být na okrajích pevný a uprostřed se třást jako puding, pak je dort hotový. Otevřeme troubu a necháme v troubě vychladnout.

Pak ještě dáme na pár hodin do ledničky (může být i přes noc, je pak chutnější).

Hotový dort můžeme zdobit např. horkými malinami, jahodami, čokoládovou polevou, ale můžeme podávat i samotný.

[print_gllr id=1754]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient