Výborná varianta ke kávě, obzvlášt pokud se Vám nechce dělat celý dort. Upozorňujeme však, že sušenky jsou alespoň stejně pracné jako samotný cheesecake.
Pokud jste již vyzkoušeli různé druhy cheesecaků, doporučujeme vyzkoušet stránku Nejlepší Cheesecake, kde určitě najdete nové tipy i zajímavosti.
Ingredience: |
Sušenky (např. bebe) |
4 Šálky |
Cukr krystal |
1 šálek |
Rozpuštěné máslo |
5 lžic |
Smetanový sýr (nejlépe Philadelphia) |
80 g |
Vejce |
2 ks |
Vanilka |
1 lžíce |
Ovoce |
dle chuti |
|
Postup |
V míse smíchejte nadrobno nasekané sušenky, 2 lžičky krystalového cukru a rozpuštěné máslo a pomocí lžičky smíchanou směs rozdělte na dno pánve pro muffiny(nebo lívanečky) a trochu směs stiskněte dolů a po stranách.
Pečte po dobu 5-6 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů a poté vyjměte z trouby.
Pomocí elektrického mixéru smíchejte smetanový sýr a šálek cukru, dokud není krém hladký. Přidejte vejce a vanilku a vše dobře promíchejte.
Nalijte cheesecake směs na každou předem upečenou placku. Můžete smíchat např. s lesním ovocem.
Pečte v troubě dalších 23-26 minut, dokud okraje cheesecaku nezačnou hnědnout. Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.
|
|
[print_gllr id=1926]
má prosím někdo zkušenost s těmito sušenkami? postup mi nějak nejde dohromady s fotkama hotových sušenek 🙂