Dobošův dort

Výborný Dobošův dort, který můžete ochutnat v cukrárně, si můžete udělat i doma sami. Tento výborný dort Vás příjemně překvapí.

Těsto:
krystalový cukr 120 g
žloutek 6 ks
citronová kůra
vanilka
bílek 6 ks
krupičková mouka 120 g
Nádivka:
smetana 1/4 l
žloutek 3 ks
mouka 20 g
vanilka
máslo 150 g
práškový cukr 150 g
změklá čokoláda 100 g
Poleva z páleného cukru:
krystalový cukr 160 g
Postup
Cukr, žloutky, kůru a vanilku třeme v míse 20min. Pak přidáme z bílků tuhý sníh a mouku. Na pečící papír naznačíme tužkou kruhy, papír otočíme, vymastíme a vysypeme moukou. Těsto na ně rozetřeme a upečeme.

Čtyři kruhy z pěti naplníme čokoládovou nádivkou, dáme do chladničky. Když náplń ztuhla, nakrájíme dort na dílky. Pátý kruh položíme na máslem pomazaný plech a polijeme ho polevou z páleného cukru. Než poleva ztuhne, namočeným nožem ve vodě nasekáme na stejné dílky jako dort a složíme je nahoru dortu.

Nádivka:

Smetanu, žloutky, mouku,a vanilku dobře ušleháme v kotlíku. Kotlík dáme do vařící vody a šleháme tak dlouho, až krém zhoustne. Necháme vychladnout. V míse umícháme máslo s cukrem, přidáme změklou čokoládu a studený krém ze žloutků.

Poleva:

Na těžkou pánev nasypeme cukr a necháme jej zežloutnout (bez vody!)

Pak ihned poléváme pátý kruh

[print_gllr id=1436]
Zdroj zde

2 názory na “Dobošův dort”

  1. Ahojky maminko,
    posílám ti dort a poprosila bych te o tisk.dík Pa Jana

  2. Ahoj maminko,
    posílám ti dortík a poprosila bych te jestli by si mi to nevyriskla

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient