Tento výborný dort “Karolína” se hodí pro všechny milovníky smetanových dortů a moučníků. Doporučujeme.
Na korpus: |
vejce |
8 ks |
moučkový cukr |
250 g |
strouhané lískové oříšky |
250 g |
čokoláda na vaření |
100 g |
citronová šťáva |
1 lžička |
sůl |
špetka |
vanilkový cukr |
1 balení |
Na náplň: |
dortový krém s lískovými oříšky |
1 sáček |
máslo nebo šlehačka |
100 g nebo 125 ml |
ztužovač šlehačky |
1 balení |
Na polevu: |
čokoláda na vaření |
100 g |
mléko |
3 lžíce |
tuk |
2 lžíce |
Kromě toho: |
tuk |
na vymazání |
strouhanka |
na vysypání |
rum |
4 lžičky |
Na ozdobu: |
oříšky |
|
mandle |
|
ovoce |
|
|
Postup |
Žloutky s cukrem šleháme dohusta. Přidáme lískové oříšky a pomalu vmícháme nastrouhanou čokoládu na vaření. Bílky vyšleháme se špetkou soli a lžičkou citrónové šťávy, ke konci šlehání přidáme vanilkový cukr. Hustý sníh opatrně smícháme se žloutkovo-čokoládovou směsí. Těsto rozdělíme na 3–4 části a postupně pečeme dortové pláty.
Upečené pláty po vychladnutí pokapeme rumem a spojíme krémem, který připravíme podle návodu na sáčku, nebo šlehačkou a přelijeme čokoládovou polevou. Ozdobíme oříšky, mandlemi nebo zbytkem krému a ovocem.
|
|
[print_gllr id=1430]
Zdroj zde