Hrníčkový šlehačkový dort

Výborný smetanový dort, který zchladí Vaše chuťové buňky a naladí příjemnou atmosféru. Hodí se nejenom k narozeninám.

Ingredience:
hladká mouka 2 hrnky
krupicový cukr 1 hrnek
smetana ke šlehání 1 kelímek
vejce 3 ks
kypřící prášek 1 lžička
Na krém:
mascarpone 500 g
krupicový cukr 4 lžíce
smetana ke šlehání 1 kelímek
jahody
želatina
Postup
V míse promíchejte prosátou mouku s cukrem a kypřicím práškem. Přidejte vejce a smetanu a vše důkladně promíchejte.

Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vytřete tukem a vyložte pečicím papírem. Vlijte do ní těsto a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 40 minut, až povrch těsta zpevní a zezlátne (případně proveďte test špejlí; vpíchněte ji doprostřed dortu a bude-li po vytažení suchá, máte upečeno). Nechte asi 10 minut chladnout ve formě, poté ji odstraňte a nechte zcela zchladnout na mřížce.

Zcela vychladlý korpus jednou či dvakrát prokrojte a potřete asi 2/3 krému vzniklého promícháním mascarpone s cukrem a poté s ušlehanou smetanou. Zbylým krémem potřete celý povrch dortu, poklaďte jej jahodami a přelijte ovocnou želatinou připravenou podle návodu. Nechte vychladit.

[print_gllr id=1441]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient