Maďarský dort

Výborný maďarský dort pro milovníky kávy a kakaa. Nechte si chutnat!

Na korpus:
polohrubá mouka 150 g
vanilkový pudink 2 balení
moučkový cukr 200 g
prášek do pečiva 1 lžička
olej 4 lžíce
vejce 6 ks
horká voda 4 – 5 lžic
vanilkový cukr 1 lžíce
Na krém:
máslo 1/8
moučkový cukr 200 g
žloutek 1 ks
kakaový pudinkový prášek 1 lžíce
instantní káva 1 lžička
vařící voda 5 lžic
rum 1 lžička
marmeláda
Postup
Žloutky s cukrem a olejem vyšleháme do pěny, postupně přidáme horkou vodu, vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva a pudinkovým práškem a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků ušlehaný s vanilkovým cukrem dotuha. Těsto vlijeme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané dortové formy a upečeme. Po vychladnutí rozkrojíme nadvakrát, spodní plát pokapeme rumem a potřeme krémem, střední plát potřeme marmeládou a povrch opět potřeme krémem.

Příprava krému:

Máslo, cukr a žloutek utřeme do pěny, přidáme pudinkový prášek a dobře spojíme. Po lžících přidáváme vroucí vodu a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme kávu a rum. Vychladíme.

[print_gllr id=1425]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient