Výborný maďarský dort pro milovníky kávy a kakaa. Nechte si chutnat!
Na korpus: |
polohrubá mouka |
150 g |
vanilkový pudink |
2 balení |
moučkový cukr |
200 g |
prášek do pečiva |
1 lžička |
olej |
4 lžíce |
vejce |
6 ks |
horká voda |
4 – 5 lžic |
vanilkový cukr |
1 lžíce |
Na krém: |
máslo |
1/8 |
moučkový cukr |
200 g |
žloutek |
1 ks |
kakaový pudinkový prášek |
1 lžíce |
instantní káva |
1 lžička |
vařící voda |
5 lžic |
rum |
1 lžička |
marmeláda |
|
|
Postup |
Žloutky s cukrem a olejem vyšleháme do pěny, postupně přidáme horkou vodu, vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva a pudinkovým práškem a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků ušlehaný s vanilkovým cukrem dotuha. Těsto vlijeme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané dortové formy a upečeme. Po vychladnutí rozkrojíme nadvakrát, spodní plát pokapeme rumem a potřeme krémem, střední plát potřeme marmeládou a povrch opět potřeme krémem.
Příprava krému:
Máslo, cukr a žloutek utřeme do pěny, přidáme pudinkový prášek a dobře spojíme. Po lžících přidáváme vroucí vodu a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme kávu a rum. Vychladíme.
|
|
[print_gllr id=1425]
Zdroj zde